Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλεξανδρούπολη: «Δεν υπήρξε σεξουαλική κακοποίηση» κατέθεσε η νηπιαγωγός

Άρχισε η δίκη για την υπόθεση βιασμού του μικρού παιδιού στην Αλεξανδρούπολη, με την μία κατηγορούμενη νηπιαγωγό να υποστηρίζει πως το παιδί δεν κακοποιήθηκε παρά τα ευρήματα του ιατροδικαστή που δείχνουν πως ο 5χρονος φέρει κακώσεις από μολύβι ή χέρι.

Το παιδί κατέθεσε με την βοήθεια διερμηνέα και ανέφερε πως αυτά που έζησε ήταν ένα παιχνίδι.

«Δεν ξέρουμε υπό ποιες συνθήκες συνέβη ό,τι συνέβη, επιμένουμε όμως ότι δεν έγινε τίποτα μέσα στο σχολείο», είπε στο δικαστήριο η νηπιαγωγός σύμφωνα με τη δικηγόρο που μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Η δικηγόρος της νηπιαγωγού, Ίλια Μαρινάκη, ζήτησε να γίνει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη του παιδιού για να διαπιστωθεί από ειδικό τι ακριβώς του συνέβη αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε αποδεκτό, σύμφωνα με την ίδια.

«Αν εξεταζόταν από έναν ψυχίατρο, θα μαθαίναμε τι είχε συμβεί, όμως δεν έγινε αποδεκτό το αίτημά μας. Το προετοίμασε μόνο ένας παιδοψυχολόγος για να καταθέσει. Η κατάθεσή του έχει αρκετά κενά, που πρέπει να αποσαφηνιστούν», είπε.

«Μπαμπά δεν θέλω παιχνίδια, φοβάμαι»

Ο πατέρας του 5χρονου μίλησε στην εκπομπή «Open Τώρα» και ανέφερε πως βοηθά τον γιο του να ξεπεράσει το τραύμα, βάζοντάς τον να παίζει με άλλα παιδάκια μιας και φοβάται.

Με στυλό ή μολύβι η σεξουαλική κακοποίηση του 5χρονου στην Αλεξανδρούπολη έδειξε η νέα ιατροδικαστική εξέταση

Επίσης ξεκαθάρισε πως το παιδί του δεν θέλει καθόλου να πάει στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο και πάλι επειδή φοβάται.

«Πήρα το παιδί από το νοσοκομείο και πήγα στο νηπιαγωγείο να μιλήσω με τη διευθύντρια. Τότε, μου είπε: “Μπαμπά πάμε να φύγουμε από εδώ. Δεν θέλω παιχνίδια, φοβάμαι”», δήλωσε ο πατέρας.

Η διευθύντρια απουσίαζε την ημέρα που έγινε ο βιασμός στο νηπιαγωγείο αλλά παρουσιάστηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης των κατηγορούμενων εκπαιδευτικών, κατήγγειλε.

«Η διευθύντρια μια εβδομάδα δεν ήταν εκεί, ήταν σε άλλο σχολείο, αλλά μπήκε μάρτυρας», είπε ο πατέρας στην εκπομπή του OPEN.

Στις 12 Νοεμβρίου η δίκη

Η υπόθεση πρόκειται να εκδικαστεί στις 12 Νοεμβρίου. Χθες η πολιτική αγωγή υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης της προέδρου από την έδρα, το οποίο δεν έγινε δεκτό και ζητήθηκε νέα αναβολή με τα εξής αιτήματα:

Να κληθεί ως μάρτυρας ο ιατροδικαστής που εξέτασε τον 5χρονο και συνέταξε την ιατροδικαστική έκθεση και τη διενέργεια κοινωνικής έρευνας στο οικογενειακό περιβάλλον και των τριών ανήλικων παιδιών που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Η συνήγορος της οικογένειας του 5χρονου, Ανθούλα Ανάσογλου, δήλωσε στο ΕΡΤNEWS πως η οικογένεια προσπαθεί να «μαζέψει τα συντρίμμια της».

Ήδη το 5χρονο παιδί παρακολουθεί παιδοψυχίατρο και είναι αναγκαίο να επιστρέψει στο σχολείο αλλά σε διαφορετικό σχολικό περιβάλλον, ξεκαθάρισε.

Tags
Back to top button