Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Ακοή: Τα 4 σημάδια κινδύνου που προμηνύουν διαταραχές

Τα σημάδια κινδύνου που προμηνύουν διαταραχές στην ακοή και επιτάσσουν την αναζήτηση ιατρικής φροντίδας αναφέρει η ακοολόγος Stephanie DiSpigno, η οποία ειδικεύεται στην τοποθέτηση ακουστικών βαρηκοΐας για την αντιμετώπιση της απώλειας ακοής και των εμβοών (κουδούνισμα στο αυτί). Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο The Inquirer, η ξαφνική και ολική απώλεια ακοής ή η απώλεια ακοής μόνο στο ένα αυτί είναι τα δύο συμπτώματα που δεν πρέπει να μένουν χωρίς έλεγχο, συμφωνα με το 

Σημειώνεται ότι οι ακοολόγοι ειδικεύονται στην αξιολόγηση της σοβαρότητας της απώλειας ακοής και μπορούν να παρέχουν θεραπευτικές επιλογές. Οι γιατροί, όπως οι ειδικοί ωτορινολαρυγγολόγοι, μπορούν να αξιολογήσουν εάν τα συμπτώματα ακοής αποτελούν μέρος μιας ιατρικής πάθησης.

Οι συμβουλές της ειδικού

Σύμφωνα με τη DiSpigno, όταν νιώθετε δυσφορία στα αυτιά πρέπει να:

1. Αναγνωρίζετε τη σοβαρότητα του προβλήματος 

Συγκεκριμένα, είναι απαραίτητο να ζητήστε ιατρική βοήθεια αν παρατηρείτε υγρό στο αυτί, ξαφνική απώλεια ακοής, απώλεια ακοής ή κουδούνισμα που επηρεάζει μόνο το ένα αυτί. Επιπλέον, τα προβλήματα ισορροπίας μπορεί να είναι ενδεικτικά ιατρικής πάθησης.

2. Μην αγνοείτε το πρόβλημα 

Πολλοί ασθενείς περιμένουν χρόνια μετά τη διάγνωση της απώλειας ακοής για να ακολουθήσουν θεραπεία, δήλωσε η ακοολόγος, ένα γεγονός επιβαρυντικό για την ψυχική υγεία τους, δεδομένων των συναισθημάτων θλίψης και της ανησυχίας που προκαλεί η απώλεια ακοής στην προχωρημένη ηλικία.

Tags
Back to top button