Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Ακίλε Λάουρο: Η κρουαζιέρα του τρόμου - Η πειρατεία του κρουαζιερόπλοιου (φωτό, βίντεο)

Στις 7 Οκτωβρίου του 1985 η τρομοκρατική επιχείρηση στο ιταλικό κρουαζιερόπλοιο, «Ακίλε Λάουρο» κόστισε τη ζωή σε έναν ανάπηρο Αμερικανοεβραίο επιβάτη τον οποίο οι τρομοκράτες έριξαν αργότερα στη θάλασσα, ονόματι Λεών Κλινγκχόφερ και κατέδειξε ότι οι Παλαιστίνιοι τρομοκράτες ήταν ακόμα ικανοί για τέτοιες ενέργειες, παρά την νομιμοποίηση του Αλ Φατάχ

Το ιταλικό κρουαζιερόπλοιο, «Ακίλε Λάουρο» απέπλευσε από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου για το «Πορτ Σαΐντ». Τελικά δεν επρόκειτο για κρουαζιέρα αναψυχής 440 (ή περισσότερων κατά άλλους) ατόμων αλλά για μια πειρατεία που ξεκίνησε από τέσσερις Παλαιστινίους.

Η ονειρεμένη κρουαζιέρα στη νερά της Μεσογείου εξελίχθηκε σε τραγωδία καθώς το πλοίο καταλήφθηκε από Παλαιστίνιους τρομοκράτες στην Αλεξάνδρεια, όπου περίπου 600 επιβάτες είχαν βγει για να θαυμάσουν την παραθαλάσσια πόλη της Αιγύπτου.

Διαβάστε όλο το άρθρο: 

Η απειρία των τρομοκρατών και το μέγεθος του πλοίου αλλά και τα σχέδιά τους που δεν πήγαν όπως τα περίμεναν, τους κάνει να χάσουν τον έλεγχο.

Σκοτώνουν τον καθηλωμένο Αμερικανοεβραίο και τον πετούν στην θάλασσα, καθώς όπως δήλωσε χρόνια αργότερα ο εγκέφαλος της πειρατείας Αμπού Αμπάς, «δημιουργούσε προβλήματα και παρακινούσε τους επιβάτες να αντισταθούν».

 

 Μετά από 2 μέρες, το Ακίλε Λάουρο έδεσε στην Αλεξάνδρεια και οι πειρατές επιβιβάστηκαν σε ένα Boeing 737 με τον Αμπού Αμπάς.

Στις 30 Νοεμβρίου του 2004, το «Ακίλε Λάουρο» έπιασε φωτιά έξω από τις ακτές της Σομαλίας και στις 2 Δεκεμβρίου βυθίστηκε.

Tags
Back to top button