Tο κινητό σου τηλέφωνο έχει γίνει πια η προέκταση του χεριού σου και αυτό δεν είναι τόσο καλό και υγιές. Σίγουρα το κάνεις κι εσύ πολύ συχνά, όμως αγνοείς τους κινδύνους που μπορεί να κρύβονται όταν αφήνεις κοντά σου το κινητό σου τηλέφωνο.
Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τα έξι μέρη που δεν είναι και τόσο καλή ιδέα να αφήνεις το κινητό σου.
-Στην πίσω τσέπη του παντελονιού σου: Εκτός του είναι εξίσου επικίνδυνο για την υγεία σου, μπορεί να έχεις και κάποιο ατύχημα, αφού ενδέχεται να ξεχάσεις πως το έχεις τοποθετήσει εκεί και να καθίσεις πάνω του και να σπάσει. Άσε που είναι πιο εύκολο να σου το κλέψουν.
-Στη μπροστινή τσέπη του παντελονιού σου: Και αυτό ισχύει περισσότερο για τους άντρες της παρέας. Πρόσφατη έρευνα ανακάλυψε, πως τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που εκπέμπονται από το κινητό σου επηρεάζουν κατά πολύ την ποιότητα και την ποσότητα του σπέρματος.
-Μέσα στο σουτιέν σου: Ακούγεται αστείο, όμως υπάρχουν αρκετά κορίτσια που το κάνουν αυτό. Ακόμη και αν δεν έχει αποδειχτεί πως τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα προκαλούν καρκίνο, καλύτερα να σταματήσεις να το τοποθετείς εκεί.
-Κοντά στο πρόσωπό σου: Μην ακουμπάς ποτέ το κινητό στο πρόσωπό σου, αφού τα βακτήρια που βρίσκονται στην οθόνη σου πηγαίνουν κατευθείαν στην επιδερμίδα σου. Προς δική σου ενημέρωση πάντα, μάθε πως η οθόνη του κινητού σου ενδέχεται να είναι πιο βρώμικη και από μία δημόσια τουαλέτα (sorry!)
-Στον φορτιστή: όχι το να φορτίζεις το κινητό σου δεν κάνει κακό στην υγεία σου, αλλά το να βρίσκεσαι δίπλα σε αυτό όσο φορτίζει σίγουρα έχει αρνητικές συνέπειες. Γι’ αυτό μην αφήνεις το κινητό σου να φορτίζει κατά την διάρκεια της νύχτας. Αφενός εκπέμπει πολλά ηλεκτρομαγνητικά κύματα, αφετέρου ελαττώνει τη διάρκεια, αλλά και την αποτελεσματικότητα της μπαταρίας σου.
-Στο καρότσι του μωρού: Πολλές μαμάδες όταν βγαίνουν βόλτα με τα μωρά τους τοποθετούν βιαστικά το κινητό τους στο καρότσι, χωρίς να το σκεφτούν δεύτερη φορά. Θα έπρεπε όμως γιατί μία νέα έρευνα ανακάλυψε πως η εκπομπή ραδιενέργειας και ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα συμπεριφοράς σε ένα μωρό, όπως υπερδραστηριότητα ή πνευματική διαταραχή.
Τώρα λοιπόν ξέρεις τι δεν πρέπει να κάνεις.