Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ζωντανά η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ

Με διπλό στόχο που είναι, από τη μια, η εκλογική εγρήγορση των στελεχών της αντιπολίτευσης και, από την άλλη, ο απολογισμός της διετούς διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνέρχεται αυτή την ώρα η Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε πριν από λίγα λεπτά την ομιλία του και μιλά για τη «μαύρη επέτειο» των δύο ετών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Οπως λέει κάθε μέρα που περνά η οικονομία εξασθενεί, οι πολίτες εξαθλιώνονται.

Ξεκινώντας την ομιλία του έκανε σύγκριση της Ελλάδας του 2014 με τη σημερινή:

Όπως είπε:
Ο απολογισμός των δύο χρόνων είναι θλιβερός. Η καταστροφή αναμφισβήτητη. Η ήττα της χώρας καθολιική. Δεν υπάρχει κοινωνική ομάδα που να είναι καλύτερα. Η λαίλαπα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν άφησε τίποτα όρθιο. Το 2014 η Ελλάδα έβγαινε από την κρίση. Μείωνε τις οφειλές το κράτος το 2014 προς τους ιδιώτες. Τώρα αυξάνονται. Το τραπεζικό σύστημα παραπαίει, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις αυξάνονται. Υποσχέθηκαν ελπίδα, προκάλεσαν κοινωνική κατάθλιψη. Υποσχέθηκαν διαφάνεια στήνουν νέο καθεστώς διαπλοκής.

– Ήρθε η ώρα να βάλουμε τέλος σ’ αυτό τον εφιάλτη. Η πρώτη φορά Αριστερά ήρθε με τα πανιά της φουσκωμένα από τον άνεμο του λαϊκισμού και θα φύγει από τον άνεμο της κοινωνικής αγανάκτησης.

-Είναι προφανές ότι υπάρχει πρωτοφανής ασυμφωνία ανάμεσα στη βούληση του λαού και την κυβέρνηση του κ.Τσίπρα. Οι πολίτες κατάλαβαν ότι η έξοδος από την κρίση περνά από το μονόδρομο των μεταρυθμίσεων. Απαιτούν από τους πολίτες να τους πουν την αλήθεια. Οι σειρήνες του λαϊκισμού έκαναν πολλούς να πιστέψουν ότι υπήρχε άλλος δρόμος. Ολα τα σενάρια δοκιμάστηκαν και απέτυχαν. Ανέβαινε ο λογαριασμός. Υποσχέθηκαν παροχές 12 δισ. και επέβελαν φόρους 9 δισ. Πολύ περισσότερους φόρους από ό,τι ήταν απαραίτητο. Εκτέλεσαν την παραγωγική Ελλάδα και τελειώνουν σήμερα τους ελεύθερους επαγγελματίες: Ψέμματα, ανικανότητα, φόροι. Αυτή είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

-Οι μεγάλες αλλαγές δυσφημίστηκαν συνειδητά από την κυβέρνηση. Το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων δείτε πόσο πίσω είναι. Δείτε την επένδυση στο Ελληνικό. Δείτε τί κάνουν με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Tags
Back to top button