Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Ζευγάρι στην Αυστραλία ετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ

Αντιμέτωποι με την ποινή ισόβιας κάθειρξης βρίσκονται ένα αγόρι και ένα κορίτσι 19 ετών στην Αυστραλία, καθώς συνελήφθησαν το 2016 με την κατηγορία της προετοιμασίας τρομοκρατικού χτυπήματος. Όπως αποδείχθηκε από την ανάκριση, οι δύο νέοι πράγματι ετοίμαζαν επίθεση ευρείας κλίμακας στο Σίδνεϊ, με σκοπό να αιματοκυλίσουν την πρωτεύουσα της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Η κατηγορία που τους απαγγέλθηκε από το κεντρικό δικαστήριο, αφορά «την προετοιμασία τρομοκρατικού ή τρομοκρατικών χτυπημάτων και το σχεδιασμό τους». Από την έρευνα βρέθηκαν στοιχεία που συνδέουν τους δύο νεαρούς με τρομοκρατικά δίκτυα, σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο και εφόσον αποδειχθούν ένοχοι, η ποινή που προβλέπεται φτάνει ακόμη και στην ισόβια κάθειρξη για τον καθένα. Περισσότερα στοιχεία δεν έγιναν γννωστά για λόγους ασφαλείας, καθώς η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας φοβάται τυχόν επίθεση για αντίποινα ή αντιπερισπασμό.

Οι δύο νεαροί φυλάσσονται κάτω από δρακόντεια μέτρα σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, την οποία δεν έχουν κοινοποιήσει. Η μεταφορά τους στο δικαστήριο γίνεται με τα υψηλότερα στάνταρ φύλαξης και κάτω από απόλυτη μυστικότητα.

Tags
Back to top button