Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ζάμπια: Βρετανός τουρίστας επέζησε από επίθεση ιπποπόταμου

Μοιραία θα μπορούσε να αποδειχτεί η επίθεση ενός ιπποπόταμου σε Βρετανό τουρίστα στη Ζάμπια.

Ο 63χρονος Ρόλαντ Τσέρι βρισκόταν στη νοτιοαφρικανική χώρα για διακοπές με τη σύζυγό του.

Το περιστατικό συνέβη στις 25 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια ομαδικού σαφάρι, όταν το κανό των τουριστών χτυπήθηκε από έναν ιπποπόταμο, που ήταν κάτω από το πλεούμενο, και ανασηκώθηκε.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Τσέρι είπε ότι δεν ήθελε να ενοχλήσει το ζώο, καθώς γνώριζε ότι είναι στην περιοχή του ζώο, την οποία υπερασπίζεται.

Από την ανατροπή του κανό ο Τσέρι υπέστη εξάρθρωση στον ώμο, αναφέρει ο. Η σύζυγός του και οι άλλοι κατάφεραν να κολυμπήσουν ως την ακτή.

Η εξάρθρωση στον ώμο τον έκανε εύκολο στόχο για τον ιπποπόταμο, καθώς δεν μπορούσε να κολυμπήσει.

Ο ιπποπόταμος «με άρπαξε με τα σαγόνια του και με πήγε στον πυθμένα του ποταμού», θυμάται ο Τσέρι που πίστεψε ότι θα πεθάνει. Το σωσίβιο τον έβγαλε ξανά στην επιφάνεια. «Με πετούσε ξανά και ξανά σαν να ήμουν κουρέλι», θυμάται ο Βρετανός.

Ήταν όμως τυχερός γιατί το μεγάλο θηλαστικό τον πετούσε προς την ακτή, όπου κατάφερε να βρει καταφύγιο.

Από την επίθεση ο Τσέρι τραυματίστηκε βαριά με μεγάλες δαγκωματιές σε όλο του το σώμα, μεταξύ των οποίων μια πληγή 25 εκατοστών στην κοιλιά του. Ακόμη τραυματίστηκε στον μηρό και υπέστη εξάρθρωση στον ώμο.

Αρχικά τον μετέφεραν σε τοπικό νοσοκομείο όπου περιποιήθηκαν και καθάρισαν τις πληγές. Αν δεν είχε γίνει αυτό θα μπορούσε να είχε πεθάνει από σηψαιμία.

Οι γιατροί στον Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, όπου μεταφέρθηκε, ανέφεραν ότι δεν είχαν συναντήσει ποτέ επιζώντα από επίθεση ιπποπόταμου, καθώς οι περισσότερες ήταν θανατηφόρες.

Tags
Back to top button