Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χώρος διαφθοράς το ΚΕΕΛΠΝΟ – Έδινε 600.000 ευρώ για… γραμμή καταγγελιών για το κάπνισμα

Ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα διασπάθισης του δημοσίου χρήματος και διαπλοκής, με «δώρα» προς φιλικά στις προηγούμενες κυβερνήσεις Μέσα, είναι πλέον γνωστό τοις πάσι και αναμένεται να επιβεβαιωθεί με πάταγο στην Εξεταστική Επιτροπή που ανοίγει τις εργασίες της για τα σκάνδαλα στην Υγεία.

Ωστόσο, ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ πλήρωνε σε ιδιωτική εταιρία 600.000 ευρώ για να συντηρεί τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών για όσους παραβίαζαν το αντικαπνιστικό νόμο ξεπερνά και την πιο νοσηρή φαντασία.

Σε αυτή την αποκάλυψη προχώρησε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ μιλώντας στα Χανιώτικα Νέα.

«Το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι ο κατεξοχήν οργανισμός προστασίας της δημόσιας υγείας στη χώρα μας αλλά ποικίλα συμφέροντα θέλανε να το κρατήσουν έξω και μακριά από αυτή την αποστολή του. Του είχαν, λοιπόν, εκχωρήσει ένα ρόλο “καταγγέλτη” που μια τηλεφωνική γραμμή η 1142 εδώ και πολλά χρόνια χρησίμευε στο να συλλέγονται οι καταγγελίες από αγανακτισμένους πολίτες που έμπαιναν σε ένα μπαρ κι έβλεπαν ντουμάνι τον καπνό. Φυσικά οι καταγγελίες αυτές ποτέ δεν διεκπεραιωνόντουσαν και έμεναν “κενό γράμμα”. Για να λειτουργεί δε αυτή η γραμμή του ΚΕΕΛΠΝΟ οι παλιές διοικήσεις πλήρωναν το 2009 σε ιδιωτικές εταιρείες 600.000 ευρώ τον χρόνο και πάνω από 150.000 το 2014!», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος του Κέντρου.

Συνεχίζοντας υπογράμμισε ότι πλέον η γραμμή 1142 «αξιοποιείται με δικό μας προσωπικό και χωρίς κανένα πρόσθετο κόστος, όχι για να κάνει αστυνομικά μέτρα αλλά για να προωθεί τους ανθρώπους που θέλουν να διακόψουν το κάπνισμα στα ιατρεία διακοπής καπνίσματος».
«Χώρος διαφθοράς»

Ερωτηθείς ο κ. Ρόζενμπέργκ για τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε το Κέντρο στο παρελθόν σημείωσε ότι «πράγματι πολλά από αυτά είναι αλήθεια» και υπογράμμισε σχετικά: «Φαίνεται ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ λειτούργησε ως ένας εμβληματικός χώρος διαφθοράς όχι μόνο στο πλαίσιο του χώρου της υγείας αλλά γενικότερα για την πολιτική ζωή της χώρας μας. Από εκεί και πέρα, εγώ είμαι γιατρός και μας ενδιαφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ να αποκτήσει τον επιστημονικό ρόλο και τη σημασία του. Έχει το κατάλληλο προσωπικό, έχει εξαιρετικό επιστημονικό προσωπικό και καλούς συνεργάτες και θέλουμε να καθιερωθεί ως ένας πραγματικός φορέας προάσπισης της δημόσιας υγείας στη χώρα μας».

Στην ερώτηση αν σήμερα έχει “θωρακιστεί” θεσμικά το Κέντρο ώστε να μην υπάρχουν περιθώρια για οικονομικές ατασθαλίες ο κ. Ρόζενμπεργκ σημείωσε: «Ήδη το γεγονός ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ εδώ και ένα χρόνο περίπου λειτουργεί υπό συνθήκες δημόσιου λογιστικού και με την επιβολή κανόνων λειτουργίας από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είναι ένα στοιχείο υποστήριξης της διαφάνειας όπως και μια σειρά άλλων πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί».

Tags
Back to top button