Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Χούθι: «Δεν θα διστάσουν να υποστηρίξουν τη Χεζμπολάχ και τον Λίβανο απέναντι στο Ισραήλ», λέει ο ηγέτης τους

Στέλεχος των Χούθι της Υεμένης δηλώνει πως οι ΗΠΑ τους προσέφεραν διεθνή αναγνώριση

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης «δεν θα διστάσουν να υποστηρίξουν τον Λίβανο και τη Χεζμπολάχ», διεμήνυσε σήμερα ο ηγέτης τους, καθώς συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές εναντίον του λιβανέζικου κινήματος.

Σε ομιλία που μεταδόθηκε τηλεοπτικά, ο ηγέτης των ανταρτών Άμπντουλ Μάλικ αλ Χούθι υποστήριξε ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε τις επιθέσεις στον Λίβανο προκειμένου να μην επιτρέψει στη Χεζμπολάχ «να υποστηρίξει τη Γάζα και τους Παλαιστίνιους».

Οι Χούθι αποτελούν μέρος του αποκαλούμενου «Άξονα της Αντίστασης», μιας συμμαχίας φιλοϊρανικών ένοπλων οργανώσεων που περιλαμβάνει επίσης την παλαιστινιακή Χαμάς, τη λιβανέζικη Χεζμπολάχ και ιρακινές ομάδες.

Οι αντάρτες της Υεμένης έχουν ήδη εξαπολύσει αρκετές επιθέσεις με drones και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ, ενώ βάζουν στο στόχαστρό τους πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα σε «ένδειξη αλληλεγγύης» προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ηγέτης των Χούθι υποστήριξε ότι η Χεζμπολάχ είναι «ισχυρότερη από ποτέ» και ότι έχει τη «δυνατότητα να πλήξει οποιαδήποτε περιοχή στην κατεχόμενη Παλαιστίνη».

«Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να υποστηρίζουμε τη Γάζα και την Παλαιστίνη γενικότερα, ούτε επίσης τον Λίβανο και τη Χεζμπολάχ», δεσμεύτηκε ο Άμπντουλ Μάλικ αλ Χούθι.

Σχεδόν έναν χρόνο μετά την έναρξη του πολέμου κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, το Ισραήλ ανακοίνωσε στα μέσα Σεπτεμβρίου ότι μεταφέρει το «κέντρο βάρους» των στρατιωτικών επιχειρήσεων στα βόρεια σύνορά του, σφυροκοπώντας θέσεις της Χεζμπολάχ στον Λίβανο. 

Tags
Back to top button