«Έχουν μαζευτεί πια αρκετά προβλήματα, τα οποία δε μπορεί να διαχειριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ή αν επιμείνει στην όποια διαχείρισή τους, αυτό θα οδηγήσει ενδεχομένως σε πολιτική εξαέρωσή του, όπως έγινε και με το ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου το 2012» επισήμανε ο κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm»και διευκρίνισε:
«Καθώς περνάνε οι μήνες, πρώτον αποκαλύπτεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είπε πάρα πολλά ψέματα, τα οποία τώρα ο κόσμος τα αντιλαμβάνεται στην καθημερινότητά του, δεύτερον αποκαλύπτεται ότι έχει τεράστια διαχειριστική ανεπάρκεια και τρίτον παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει ποια είναι η πραγματικότητα, αντιθέτως προσπαθεί να πείσει τους Έλληνες ότι ζουν σε έναν μαγικό κόσμο και αυτό προκαλεί ακόμα περισσότερο. Αυτοί οι τρεις λόγοι εξηγούν τη δημοσκοπική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ -μήνα με τον μήνα χάνει συνεχώς ποσοστά και αυτή η πορεία δε μπορεί να ανακοπεί.
Αν αφεθεί να συνεχιστεί αυτή η πορεία κάποια στιγμή ο κ. Τσίπρας μπορεί να κοιτάξει γύρω του και να μη δει σχεδόν κανέναν. Μπροστά στο δίλημμα να φύγει από την εξουσία διατηρώντας κάποια ποσοστά και χάνοντας σχετικά αξιοπρεπώς ή να παραμείνει στην εξουσία και τελικά να οδηγηθεί σε πολιτική εξαέρωση, η δική μου εκτίμηση είναι ότι θα επιλέξει τελικά το πρώτο».
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ προέβλεψε ότι «δε θα βγει μια μέρα ο κ. Τσίπρας να πει ότι δε γίνεται να προχωρήσουμε άλλο και πρέπει να πάμε στις κάλπες, αλλά θα καταγγείλει τον κ. Σόιμπλε, το ΔΝΤ, τη ΝΔ, όλους εκείνους που κατά καιρούς καταγγέλλει, προκειμένου μέσα σε ένα κλίμα «ηρωικό» και «πανηγυρικό» να πάμε σε εκλογές, προσπαθώντας να κρατήσει οτιδήποτε μπορεί να κρατήσει, να σώσει οτιδήποτε, αν σώζεται».
Σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις των διεθνών οργανισμών για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο κ.Χατζηδάκης σχολίασε ότι «ο στόχος της κυβέρνησης για το 2017 είναι να ξαναγυρίσει η χώρα σε ρυθμούς ανάπτυξης, να απαλειφθούν, να σταματήσουν τα capital controls, τα οποία η ίδια έφερε με την «ηρωική» διαπραγμάτευση Τσίπρα- Βαρουφάκη, το καλοκαίρι του 2015 και να ξαναβγούμε δοκιμαστικά στις αγορές». «Αυτό αποδεικνύει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μας ξαναγυρίσει εκεί που ήμασταν με την προηγούμενη κυβέρνηση, έχοντας φορτώσει στο μεταξύ στις πλάτες των φορολογουμένων μία σειρά από μέτρα και έχοντας μπροστά μας ένα τοπίο, που είναι γεμάτο από ερωτηματικά» είπε.
Ο κ. Χατζηδάκης επανέλαβε ότι στόχος της ΝΔ είναι «ακόμη και αν κερδίζοντας τις εκλογές εξασφαλίσει αυτοδυναμία, να απευθυνθεί σε όλες τις δυνάμεις εκείνες, που πιστεύουν στην Ευρώπη και στην κοινή λογική, έτσι ώστε να κάνουμε μία μεγάλη πατριωτική μεταρρυθμιστική συμμαχία, η οποία θα δουλέψει συστηματικά, έτσι ώστε να μην είμαστε μία χώρα β΄ κατηγορίας μέσα στην Ευρώπη». «Δεν είμαστε θαυματοποιοί, δεν έχουμε μαγικά μαντζούνια, τα χαρίζουμε αυτά στους υπόλοιπους. Δε θέλουμε να πλειοδοτήσουμε σε λύσεις ευχάριστες, πιστεύουμε απλώς ότι οι λύσεις που πέτυχαν σε άλλες χώρες, οι οποίες πέρασαν από τα μνημόνια όπως κι εμείς (η Ιρλανδία, η Κύπρος) μπορεί να εφαρμοστούν κι εδώ -τηρουμένων των αναλογιών- φέρνοντας αντίστοιχα αποτελέσματα», επισήμανε.
Ερωτηθείς, εξάλλου, για τη στάση της ΝΔ στο Κυπριακό υπογράμμισε ότι «σε μερικά ζητήματα, όπως τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχει συνεννόηση και υπό αυτή την έννοια ο κ.Μητσοτάκης θα πάει τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου για να ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό σε σχέση με αυτά που θέλει να του πει για το Κυπριακό».
«Εμείς πιστεύουμε παγίως ότι στο Κυπριακό, η Λευκωσία αποφασίζει και η Αθήνα συμπαρίσταται και θεωρούμε ότι η όποια λύση βρεθεί, θα πρέπει να υπακούει στους κανόνες του ΟΗΕ, του Διεθνούς Δικαίου, να αντικατοπτρίζει το πνεύμα λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, εκτιμώντας πάντως ότι, καθώς «η επίλυση του Κυπριακού δεν εξαρτάται μόνον από την ελληνική και την ελληνοκυπριακή πλευρά αλλά και από την τουρκική, […] με τις ενδείξεις που έχουμε, ιδίως το τελευταίο διάστημα, από τη συμπεριφορά του κ. Ερντογάν δε μπορούμε να είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσπαθήσουμε».