Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκιδική: Με χειρόγραφες οδηγίες του ιδιοκτήτη λειτουργούσε το μοιραίο λούνα παρκ

Τα πορίσματα των πραγματογνωμόνων για το δυστύχημα στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι στη Χαλκιδική που στοίχισε τη ζωή στον 19χρονο Γιάννη, σκιαγραφούν τους φορείς που είχαν την ευθύνη και όσους επέτρεψαν τη λειτουργία του λούνα παρκ.

Η συγκεκριμένη εγκατάσταση είχε ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας και δεν έπρεπε να λειτουργεί. Αν όλοι είχαν κάνει τη δουλειά τους ως όφειλαν, η τραγωδία στο λούνα παρκ του Πευκοχωρίου θα είχε αποφευχθεί.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο πόρισμά του ο διορισμένος πραγματογνώμονας, προκύπτουν ευθύνες του δήμου Κασσάνδρας, ο οποίος άφησε να λειτουργεί το συγκεκριμένο λούνα παρκ στην περιοχή.

Σκουριασμένη «ιδιοκατασκευή» ήταν το παιχνίδι του λούνα παρκ στη Χαλκιδική – Τα σημεία του επίσημου πορίσματος

«Αδύνατον να εγκριθεί»

Στο πόρισμα τονίζεται πως στην περίπτωση που το φονικό παιχνίδι, που στοίχισε τη ζωή στον 19χρονο Γιάννη, είχε ελεγχθεί βάσει όσων προβλέπονται στην υπουργική απόφαση, τότε θα ήταν αδύνατον να εγκριθεί.

Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγει και ο πραγματογνώμονας της ιδιωτικής πιστοποιημένης εταιρείας, επισημαίνοντας ότι η νομοθεσία απαιτεί σε τέτοια παιχνίδια να γίνεται περιοδικός έλεγχος κάθε οκτώ μήνες, κάτι που δεν προκύπτει από τα προσκομισθέντα έγγραφα πως πραγματοποιήθηκε.

Χειρόγραφες οδηγίες

Την ίδια στιγμή, χειρόγραφες οδηγίες που εντόπισε ο πραγματογνώμονας στο σημείο αποκαλύπτουν πως το φονικό παιχνίδι δεν έπρεπε να λειτουργεί με ταχύτητα που υπερβαίνει το 70.

Οι μοναδικές οδηγίες χρήσης που είχε δώσει ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ στους χειριστές ήταν χειρόγραφες. Σε μία από τις πέντε προτάσεις απαγορεύει στους χειριστές να ανεβάζουν ταχύτητα πάνω από 80 στο φονικό παιχνίδι.

Ωστόσο, ο πραγματογνώμονας που διόρισε η ΕΛ.ΑΣ επισημαίνει πως εάν η ταχύτητα έπρεπε να είναι μέχρι το 70, θα έπρεπε να έχουν αφαιρεθεί οι υπόλοιπες επιλογές από τον μοχλό ελέγχου.

Η παράδοση των πορισμάτων σηματοδοτεί εξελίξεις στην υπόθεση, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του MEGA.

 

Tags
Back to top button