Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τρομακτική πρόβλεψη από τον διασημότερο αστροφυσικό - Πότε θα χτυπήσει τη Γη αστεροειδής

Ο αστροφυσικός Neil deGrasse Tyson μοιράστηκε κάποτε μια τρομακτική πρόβλεψη σχετικά με το πότε ένας αστεροειδής θα μπορούσε ενδεχομένως να χτυπήσει τη Γη.

Σε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη με τον Conan O'Brien το 2007, ο Tyson μίλησε για την απειλή ενός αστεροειδούς με το όνομα Apophis.

Οι αστεροειδείς - οι οποίοι μερικές φορές αναφέρονται ως «μικροί πλανήτες» - είναι βραχώδη υπολείμματα που απέμειναν από τον σχηματισμό του ηλιακού συστήματος.

Όταν ρωτήθηκε για την ανακάλυψη του Apophis, η οποία είχε γίνει τρία χρόνια νωρίτερα, ο Tyson εξήγησε τι θα μπορούσε να συμβεί αν ποτέ χτυπούσε τη Γη.

Αν χτυπήσει εκεί που πιστεύουμε θα θα βυθιστεί στον Ειρηνικό Ωκεανό και θα σαρώσει τον Ωκεανό δημιουργώντας μια τρύπα πλάτους τριών μιλιών.

«Σε εκείνο το σημείο, ένας κύμα νερού θα ορμήσει προς την ακτογραμμή της Βόρειας Αμερικής, και στη συνέχεια το νερό θα εκσφενδονιστεί πίσω. Η πιθανότητα να χτυπήσει είναι μία στις 45.000. Έχουμε κορυφαίους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτό το πρόβλημα», πρόσθεσε.

Διάστημα: Ανησυχίες για την ακτινοβολία - Κούκλες πέταξαν γύρω από το φεγγάρι σε μια διαδρομή που θα κάνουν σύντομα οι αστροναύτες - Πώς πήγε

Ο Tyson εξήγησε ότι αν χτυπήσει, θα γίνει στις 13 Απριλίου 2036. Ωστόσο, σε μια μεταγενέστερη συνέντευξη είπε ότι ο αστεροειδής μπορεί να χτυπήσει λίγο νωρίτερα, περί το 2029.

Ο αστροφυσικός εξήγησε ότι η καταστροφή δεν θα σήμαινε απαραίτητα εκατομμύρια θανάτους, λόγω του γεγονότος ότι θα γνωρίζαμε εγκαίρως ότι ο αστεροειδής πλησιάζει.

Ο αστεροειδής στον οποίο αναφερόταν ο Tyson, με την ονομασία Apophis, ανακαλύφθηκε στις 19 Ιουνίου 2004 από τους αστρονόμους Roy Tucker, David Tholen και Fabrizio Bernardi στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Kitt Peak στην Αριζόνα.

Σύμφωνα με τη NASA, μετά την ανακάλυψή του, οι επιστήμονες παρακολουθούν τον αστεροειδή για να κατανοήσουν την τροχιά του.

«Η NASA έχει στείλει ένα διαστημικό σκάφος για να μελετήσει τον αστεροειδή», εξηγούν.

Η NASA εξήγησε ότι ο κίνδυνος να χτυπήσει τον πλανήτη μας το 2029 και το 2036 είχε αποκλειστεί, ωστόσο, μετά την «αναθεώρηση» των δεδομένων της πρόσφατα, ανακαλύφθηκε ότι μια πολύ μικρή πιθανότητα σύγκρουσης θα μπορούσε να συμβεί αν συνέβαινε ένα συγκεκριμένο γεγονός.

Tags
Back to top button