Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Wall Street: Στα «κόκκινα» έκλεισε - Αρνητικός πρωταγωνιστής ο Dow Jones

Συνεχίστηκαν οι πιέσεις στο Dow Jones και στη συνεδρίαση της Τετάρτης, αν και πλέον το καθοδικό ρεύμα συμπαρέσυρε όλους τους δείκτες της αγοράς, σύμφωνα με το Newmoney.gr

Συγκεκριμένα, ο Dow κατέγραψε μεγάλη πτώση 411 μονάδων ή 1,06% στις 38.441, ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,74% φτάνοντας τις 5.266 μονάδες και ο Nasdaq διολίσθησε σε ποσοστό 0,58% στις 16.920 μονάδες. Πάντως, στα επίπεδα αυτά έμεινε αρκετά κοντά στο ιστορικό όριο των 17.000 μονάδων που κατάφερε να ξεπεράσει για πρώτη φορά στη συνεδρίαση της Τρίτης.

Στον αντίποδα στην αγορά ομολόγων οι αποδόσεις συνέχισαν την ανοδική τους πορεία φτάνοντας στο υψηλότερο σημείο τους εδώ και ένα μήνα. Η απόδοση του 10ετούς ξεπέρασε το όριο του 4,6%, στο 4,612% και του 2ετούς σκαρφάλωσε στο 4,977%.

Αργά απόψε, η Fed δημοσίευσε την περιοδική έκθεση της λεγόμενης Μπεζ Βίβλου που περιλαμβάνει συγκεντρωτικά στοιχεία για την εικόνα της οικονομίας από τα 12 περιφερειακά της τμήματα.

Wall Street: Εικόνα δύο ταχυτήτων παρουσίασε στο κλείσιμο - Συγκρατημένοι οι επενδυτές για τον πληθωρισμό

Η έκθεση διαπίστωσε πως η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να διευρύνεται με αργό ρυθμό, ωστόσο άνισα μεταξύ των περιφερειών. Ωστόσο διαπίστωσε ότι οι επιχειρήσεις εμφανίζονται ελαφρά πιο απαισιόδοξες για τις προοπτικές της οικονομίας λόγω της αυξημένης αβεβαιότητας.

Όσον αφορά τον πληθωρισμό επιβεβαίωσε την ενίσχυση του με μετριοπαθή ρυθμό, κάτι που θα συνεχιστεί και βραχυπρόθεσμα, ενώ με αργό ρυθμό συνεχίζεται και η αποθέρμανση της αγοράς εργασίας.

Με λίγα λόγια, η έκθεση δεν σκιαγράφησε μια εικόνα που θα ενθαρρύνει τη Fed να αλλάξει ρότα στο πεδίο της νομισματικής πολιτικής γρήγορα. Τα προγνωστικά των traders συγκλίνουν στην πιθανότητα η τρέχουσα περιοριστική πολιτική να διατηρηθεί σχεδόν μέχρι τα τέλη της χρονιάς, με την πρώτη μείωση των επιτοκίων να γίνεται πιθανότατα στη συνεδρίαση του Νοεμβρίου.

Πολλοί επενδυτές ελπίζουν πως το συμβούλιο θα αποφασίσει να μεταβεί σε νομισματική χαλάρωση, έστω από τον Σεπτέμβριο, όμως για την ώρα τα στοιχεία δεν βοηθούν προς την κατεύθυνση αυτή.

Κομβικής σημασίας θα είναι τα νέα στοιχεία για τις προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες (PCE) που θα δημοσιευτούν την Παρασκευή, καθώς πρόκειται για τον αγαπημένο πληθωριστικό δείκτη της Fed.

Σε επίπεδο μετοχών, η Nvidia ξεπέρασε τις αρχικές αρνητικές πιέσεις που έβαζαν φρένο στο πολυήμερο ανοδικό σερί της προσθέτοντας έτσι και νέα κέρδη. Όμως, η πορεία της δεν ήταν αρκετά δυναμική ώστε να «σπρώξει» τον Nasdaq σε θετικό έδαφος, όπως είχε κάνει τις προηγούμενες ημέρες.

Το ίδιο ίσχυε και για τις υπόλοιπες τεχνολογικές μετοχές.

Στον Dow, βαρίδι αποδείχτηκε η μετοχή της ασφαλιστικής UnitedHealth συμπαρασύροντας και τις υπόλοιπες μετοχές του κλάδου.

Στις κερδισμένες της συνεδρίασης ξεχώρισε η μετοχή της Abercrombie & Fitch μετά το ισχυρό outlook πωλήσεων που ανακοίνωσε η δημοφιλής στη νεολαία φίρμα ενδυμάτων. Μίνι ράλι και για τη μετοχή της εταιρείας προϊόντων για κατοικίδια Chewy λόγω των θετικών αποτελεσμάτων της που την οδήγησαν και στην ανακοίνωση προγράμματος επαναγοράς μετοχών αξίας 500 εκατ. δολαρίων.

Στον αντίποδα, ανώμαλη προσγείωση κατέγραψαν οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών με οδηγό την American Airlines, που περιέκοψε το outlook για την κερδοφορία της και ανακοίνωσε την αποχώρηση του εμπορικού της διευθυντή.

 

Tags
Back to top button