Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Wall Street: Οριακές διακυμάνσεις στο κλείσιμο της εβδομάδας

Οριακές διακυμάνσεις εμφάνισαν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, στον απόηχο της κρίσιμης συνάντησης του Ντόναλντ Τραμπ και της Άγκελα Μέρκελ στον Λευκό Οίκο.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,10% στις 20.914 μονάδες, ο δείκτης S&P 500 σημείωσε απώλειες κατά 0,13% στις 2.378 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq παρέμεινε αμετάβλητος στις 5.901 μονάδες.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Amgen διολίσθησε άνω του 6% εξαιτίας των απογοητευτικών δοκιμών του νέου φαρμάκου εναντίον της χοληστερόλης. Στον αντίποδα, η μετοχή της Adobe Systems εκτινάχθηκε κατά 4,3% χάρη στα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα του δ΄ τριμήνου.

Οι Ντόναλντ Τραμπ και Άγκελα Μέρκελ συναντήθηκαν για πρώτη φορά από την εκλογή της νέας αμερικανικής κυβέρνησης και επί τάπητος τέθηκαν οι διεθνείς εμπορικές σχέσεις, το ΝΑΤΟ και η ευρύτερη συνεργασία ΗΠΑ - Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για «εποικοδομητική συνάντηση» έκανε λόγο ο Αμερικανός πρόεδρος, ενώ η Γερμανίδα Καγκελάριος τόνισε πως «η Γερμανία οφείλει πολλά στις ΗΠΑ».

Στην αγορά συναλλάγματος, η αξία του δολαρίου υποχώρησε κατά 0,28% έναντι της στερλίνας (1,2391 δολάρια) και κατά 0,53% έναντι του γεν (112,68 γεν), ενώ ενισχύθηκε κατά 0,22% έναντι του ευρώ (1,0740 ευρώ).

Στην αγορά εμπορευμάτων (commodities), τα συμβόλαια WTI ενισχύθηκαν κατά 0,08% στα 48,79 δολάρια και τα συμβόλαια Brent σημείωσαν κέρδη κατά 0,06% στα 51,77 δολάρια. Η τιμή του χρυσού παράλληλα, κατέγραψε άνοδο κατά 0,16% στα 1.229,10 δολάρια.

Στην Ευρώπη, o πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,16% στις 378,32 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε αύξηση κατά 0,12% στις 7.424 μονάδες και ο γερμανικός DAX σημείωσε κέρδη κατά 0,10% στις 12.095 μονάδες.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 0,35% στις 19.521 μονάδες και ο δείκτης Topix  μειώθηκε κατά 0,43% στις 1.565 μονάδες. Το χρηματιστήριο της Σαγκάη κατέγραψε πτώση κατά 0,94% στις 3.238 μονάδες και το χρηματιστήριο της Σένζεν σημείωσε απώλειες κατά 0,87% στις 530,86 μονάδες.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, αμετάβλητη παρέμεινε τον Φεβρουάριο η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία της Federal Reserve. Οι αναλυτές του MarketWatch ανέμεναν αύξηση της παραγωγής κατά 0,3% έναντι πτώσης 0,1% τον Ιανουάριο.

Την ίδια ώρα, πτώση εμφάνισαν τα καθαρά κέρδη της Tiffany & Co., κατά τη διάρκεια του τριμήνου Νοεμβρίου - Ιανουαρίου, καθώς υποχώρησαν στα 157,8 εκατ. ευρώ, έναντι 163,2 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2016.

Tags
Back to top button