Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Τζεφ Σέσιονς: O νέος γενικός εισαγγελέας των ΗΠΑ

Το «πράσινο φως» πήρε από την αμερικανική Γερουσία ο προτεινόμενος από τον Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση του γενικού εισαγγελέα Τζεφ Σέσιονς, με ψήφους 52 προς 47.

Οι Ρεπουμπλικάνοι συνάδελφοί του τον χειροκρότησαν όταν φάνηκε να κερδίζει την πλειοψηφία και πλέον ο Σέσιος θα αναλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης με τους 113.000 εργαζόμενούς του- ανάμεσά τους και 93 εισαγγελείς.

«Δεν υπάρχει για μένα μεγαλύτερη τιμή από το να εκπροσωπώ τους πολίτες της Αλαμπάμα. Εκτιμώ όλη τη συζήτηση που κάναμε κι ευχαριστώ εκείνους που με ψήφισαν. Κατανοώ πλήρως την αξιοσέβαστη ευθύνη αυτής της θέσης», τόνισε ο Σέσιονς προσθέτοντας: «Το να υποτιμούμε τους ανθρώπους που δεν συμφωνούν μαζί μας δεν είναι καλό για την πολιτική μας».

Ο 70άρης Σέσιονς είχε υποστηρίξει από νωρίς την υποψηφιότητα Τραμπ. Είναι μόλις ο 6ος από τους 15 προτεινόμενους από τον νέο Αμερικανό πρόεδρο για επιτελικές θέσεις στην αμερικανική διοίκηση που περνά με επιτυχία από την ολομέλεια της Γερουσίας. Χθες πέρασε και η υποψηφιότητα της δισεκατομμυριούχου Μπέτσι ΝτεΒος.

Ο διορισμός Σέσιονς προκαλεί αβεβαιότητα κι αστάθεια στη νομικά αναγνωρισμένη βιομηχανία της μαριχουάνας, με αναταράξεις στις τιμές των μετοχών αλλά και στην υλοποίηση των συμβολαίων που έχουν υπογραφεί, καθώς έχει εκφράσει την αντίθεσή του στη νόμιμη χρήση της μαριχουάνας. Ο Σέσιονς ήταν αντίθετος στις προσπάθειες νομιμοποίησης της μαριχουάνας αλλά και της μείωσης των ποινών που σχετίζονται με το εμπόριο ναρκωτικών, ενώ παλαιότερα είχε υποστηρίξει την εφαρμογή της θανατικής ποινής για τους διακινητές των ναρκωτικών. Η εν λόγω βιομηχανία είχε το 2016 πωλήσεις 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με την καταβολή φόρων να φτάνει στο μισό εκατομμύριο δολάρια, από τη φορολογία στις πωλήσεις.

Tags
Back to top button