Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Τσίπρας, Μητσοτάκης και Σαμαράς τα ονόματα στις σημειώσεις της Πόλας Ρούπα - Δεν αποτελούν σχέδια επίθεσης σύμφωνα με την κυβέρνηση (upd)

«Πρόχειρα χαρτιά» με ονόματα πολιτικών, και πρώτο αυτό του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ στο διαμέρισμα όπου συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη η Πόλα Ρούπα, σύμφωνα με όσα ανέφεραν πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πάντα πηγές, αναφέρονταν και τα ονόματα του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την ανακάλυψη των σημειώσεων, υπήρξε - μεταξύ άλλων - ενημέρωση από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνο Τσουβάλα, προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς πιστεύεται ότι ο ίδιος, όπως και ο προκάτοχός του, Αντώνης Σαμαράς, είχαν βρεθεί στο στόχαστρο της Πόλας Ρούπα.

Νωρίτερα, με τον νυν και τον πρώην αρχηγό της γαλάζιας παράταξης είχε επικοινωνήσει για το ίδιο θέμα και ο υπουργός προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Μεταξύ των ευρημάτων στην κατοικία της Ρούπα στην Ηλιούπολη εντοπίστηκαν σημειώματα με διευθύνσεις κατοικιών και γραφείων, πινακίδες αυτοκινήτων, μετακινήσεις και άλλα που αφορούσαν πολιτικούς.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές κατά την επιχείρηση σύλληψής βρεθήκαν στο σπίτι της Ρούπα σημειώματα με τα ονόματα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, πρώην πρωθυπουργών, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και άλλων πολιτικών προσώπων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες εκτός από τα ονόματα του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αντώνη Σαμαρά, στα χαρτιά της Ρούπα βρέθηκαν τα ονόματα των Λουκά Παπαδήμου, Γιώργου Παπανδρέου και Ευάγγελου Βενιζέλου.

Η ΕΛ.ΑΣ δεν τα αξιολογεί ως σημαντικά ευρήματα και σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούν σχέδια επίθεσης, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Tags
Back to top button