Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Τροχαία Αττικής: Εντοπίστηκαν 2.077 παραβάσεις το Σαββατοκύριακό

Συνεχίζει το «σαφάρι» ελέγχων η Τροχαία Αττικής. Μόνο το βράδυ Σαββάτου προς Κυριακή εντοπίστηκαν 2.077 παραβάσεις που επισύρουν διοικητικά πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις.

Ειδικότερα, στo πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων και συστηματικών τροχονομικών ελέγχων, από την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, για την αύξηση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες της 4ης και πρώτες πρωινές ώρες της 5ης Φεβρουαρίου 2017, ειδική εξόρμηση για τη διαπίστωση και βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, που οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα ή επιτείνουν τις συνέπειες αυτού.

Η ανωτέρω εξόρμηση, στην οποία συμμετείχε το σύνολο των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, διενεργήθηκε κατά μήκος οδικών αξόνων, που παρουσιάζουν μεγάλη συχνότητα τροχαίων ατυχημάτων, υψηλή παραβατικότητα και άλλες ιδιαιτερότητες και υπαγορεύουν την έντονη τροχονομική αστυνόμευση.

Συνολικά διενεργήθηκαν -4.516- τροχονομικοί έλεγχοι σε οδηγούς οχημάτων και βεβαιώθηκαν -2.077- παραβάσεις επισείουσες διοικητικά πρόστιμα, εκ των οποίων οι -165- επιφέρουν και επιπρόσθετες ποινικές κυρώσεις. Αναλυτικά:

  • · Οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος: -124-
  • · Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: -65-
  • · Υπερβολική ταχύτητα: -227-
  • · Μη χρήση προστατευτικού κράνους: -116-
  • · Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: -97-
  • · Χρήση κινητού τηλεφώνου: -117-
  • · Ανασφάλιστα οχήματα: -34-
  • · Επικίνδυνοι ελιγμοί: -3-
  • · Λοιπές τροχαίες παραβάσεις: -1.294-

Περαιτέρω συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν με την αυτόφωρη διαδικασία στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημ/κών, συνολικά -30- οδηγοί, συγκεκριμένα -7- για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος και -23- για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν -307- ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας, -273- άδειες ικανότητας οδήγησης και -120- άδειες κυκλοφορίας, καθώς επίσης ακινητοποιήθηκαν -56- οχήματα και μεταφέρθηκαν με γερανό -29- εξ αυτών.

Παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον σε οδικούς άξονες της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη παραβατικότητα.

Tags
Back to top button