Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Τουρκικό ντελίριο από μόνο 6 μαχητικά: 138 παραβιάσεις και 10 υπερπτήσεις σε Ιμια και Καλόλιμνο (βίντεο)

Λίγα λεπτά μετά την ρίψη στεφάνου σήμερα το πρωί του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, στη μνήμη των τριών Ελλήνων αξιωματικών του ΠΝ, κατεγράφησαν οι οκτώ πρώτες παραβιάσεις από τα δύο τουρκικά F-16 πάνω από τα Ίμια και την Καλόλιμνο.

Μέχρι τις 12 το μεσημέρι είχαν καταγράφει 127 παραβιάσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών!

Συνολικά μόλις έξι τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έκαναν 138 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και 10 υπερπτήσεις πάνω από τα Ίμια και την Καλόλιμνο σε διάστημα μιάμισης ώρας! 

Αν μη τι άλλο πρόκειται για αρνητικό ρεκόρ που αποτυπώνει την έξαρση της τουρκικής επιθετικότητας, αλλά δείχνει και κάτι άλλο: Αλλες εποχές έντασης σήκωναν δεκάδες αεροσκάφη όπως τον Οκτώβριο του 1997, το καλοκαίρι του 2009 κλπ.

Τώρα μόνο έξι μαχητικά μπαινόβγαιναν επί μιάμιση ώρα, κατά κανόνα μακριά από τα ελληνικά αντιαεροπορικά συστήματα των νησιών και έχοντας καταρριφθεί αρκετές φορές εικονικά από BVR βολές των ελληνικών μαχητικών.

Και το ερώτημα είναι, ποια είναι η διαθεσιμότητα των τουρκικών μαχητικών σε ότι αφορά τους διαθέσιμους πιλότους;

Μην ξεχνάμε ότι εκτός από κάπου 350 πιλότους που έχουν αποστρατευθεί για διάφορους λόγους με κύρια αιτία την συμμετοχή τους στο πραξικόπημα, υπάρχουν και τα μέτωπα της Συρίας και του Ιράκ που κρατούν στα ανατολικά το 50% της τουρκικής Αεροπορίας...

Οι υπερπτήσεις των οπλισμένων τουρκικών F-16  έγιναν ως ακολούθως:

την 07:43 άνωθεν ν. Ίμια στα 25.000 ft,

την 07:57 άνωθεν ν. Ίμια στα 24.000 ft,

την 07:59 άνωθεν ν. Ίμια στα 25.000 ft,

την 08:24 άνωθεν ν. Ίμια στα 17.500 ft,

την 08:25 άνωθεν ν. Ίμια στα 17.000 ft,

την 08:27 άνωθεν ν. Καλόλιμνος στα 16.500 ft,

την 08:28 άνωθεν ν. Ίμια στα 18.000 ft,

την 08:41 άνωθεν ν. Καλόλιμνος στα 24.000 ft,

την 09:08 άνωθεν ν. Ίμια στα 23.000 ft,

την 09:15 άνωθεν ν. Ίμια στα 23.000 ft,

Οι επιθετικές ενέργειες των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών έγιναν αφού ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος πέταξε με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού στα Ίμια και παρουσία του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αντιπτέραρχου Χρήστου Χριστοδούλου έριξε στεφάνι στη μνήμη των Χριστόδουλου Καραθανάση, Έκτορα Γιαλοψού και Παναγιώτη Βλαχάκου, το ελικόπτερο των οποίων κατέπεσε στα Ίμια τον Ιανουάριο του 1996.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη που προέβησαν σε 138 παραβιάσεις «αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική».

Tags
Back to top button