Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Τουρκία: Ο Μ.Αμπαϊράκ ανακοίνωσε την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού «Ακούγιου»

Την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού "Ακούγιου", το οποίο προβλέπεται να ολοκληρωθεί περί το 2023, ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Μπεράτ Αμπαϊράκ, όταν επισκέφθηκε το χώρο του υπό ανέγερση εργοστασίου.

«Πρόθεσή μας είναι, ο πρώτος αντιδραστήρας να τεθεί σε λειτουργία όταν η χώρα θα γιορτάζει την 100η επέτειο από την ανακήρυξη της δημοκρατίας», είπε ο υπουργός και έγραψε στο Twitter ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να υλοποιήσει το πυρηνικό της όνειρο.

Το έργο αποτελείται από 4 μονάδες με συνολική χωρητικότητα 4.800 μεγαβάτ και αξία του είναι πάνω από 22 δισεκατομμύρια δολάρια με κεφάλαια από Ρώσους επενδυτές.

Είναι συμβατό με τη συμμετοχή της Rosatom και είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα ενέργειας μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας.

Η περιοχή του εργοστασίου βρίσκεται στην επαρχία της Μερσίνας, στη νότια ακτή της Τουρκίας στη Μεσόγειο Θάλασσα, όπως δημοσιεύει το πρακτορείο Bgnes.

Πηγή: Βαλκανικό Περισκόπιο

Tags
Back to top button