Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
X-Files

Τουρκία: Eμφανίστηκε μονόλιθος κοντά σε αρχαίο ναό

Ένας μεταλλικός μονόλιθος τριών μέτρων, εμφανίστηκε στο Γκεμπεκλί Τεπέ στην Τουρκία, όπου βρίσκεται ένας από τους αρχαιότερους γνωστούς ναούς του κόσμου, στην επαρχία της Σανλιούρφα.

Όπως αναφέρει η Daily Sabah, δυνάμεις ασφαλείας έσπευσαν στην περιοχή την Παρασκευή όταν ντόπιοι σε κοντινό χωριό τους ενημέρωσαν σχετικά.

Ο μονόλιθος είναι μικρότερος από πολλούς από τους άλλους που εμφανίστηκαν πέρσι σε διάφορα σημεία ανά τον κόσμο, σε μια περίεργη «μανία» που προκάλεσε ενδιαφέρον σε όλο τον πλανήτη, καθώς πολλοί τους παραλλήλιζαν με τους μονολίθους του «2001: Οδύσσεια του Διαστήματος» του Άρθουρ Κλαρκ.

Στη μεταλλική στήλη υπάρχει μια επιγραφή γραμμένη σε παλιό τουρκικό αλφάβητο: «Κοιτάξτε στον ουρανό αν θέλετε να δείτε το φεγγάρι».

Σε εξέλιξη, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι έρευνα για να βρεθεί ποιος εγκατέστησε τη μεταλλική στήλη στην ερημιά.

Η «μανία» των μονολίθων άρχισε τον Νοέμβριο, με την εμφάνιση ενός στην έρημο της Γιούτα της ΗΠΑ. Έκτοτε πολλοί εμφανίστηκαν σε διάφορα σημεία και χώρες, από τη Ρουμανία ως τον Καναδά.

Οι θεωρίες για την προέλευσή τους δίνουν και παίρνουν- και αν και υπάρχουν αυτοί που μιλάνε για πιθανή εξωγήινη προέλευση (όπως οι μονόλιθοι της «Οδύσσειας»), στις περισσότερες περιπτώσεις διαπιστώνεται πως αποτελούν τεχνουργήματα τοπικών καλλιτεχνών.

Tags
Back to top button