Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τούρκος υποπτέραρχος: Καλώς αποχωρήσαμε από το πρόγραμμα F-35 αφού αυτά τα αεροσκάφη δεν μπορούν να πετάξουν κατά της Ελλάδος (Βίντεο)

Μεγάλος νταλκάς στην γειτονική χώρα με τα αμερικανικά αεροσκάφη F-35. Ο Τούρκος απόστρατος Υποπτέραρχος και πιλότος αεροσκαφών, Μπαγιαζίτ Καρατάς, αποκάλυψε επιθετικά σχέδια κατά της Ελλάδος, με αφορμή την συζήτηση για το πρόγραμμα αεροσκαφών F-35.     

“Η απομάκρυνση της Τουρκίας από το έργο F-35 ήταν προς το συμφέρον της.

Οι ΗΠΑ έχουν τον πλήρη έλεγχο αυτού του αεροσκάφους. Δεν μπορούμε να πετάξετε το F-35 όπου δεν το θέλουν οι ΗΠΑ. Δεν μπορούμε να πετάξουμε ενάντια στην Ελλάδα.

Εάν εξαρτάστε από εξωτερικές πηγές όσον αφορά το σχεδιασμό και το λογισμικό, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συστήματα συνδεδεμένα σε δίκτυα υπολογιστών σε αεροσκάφη 5ης γενιάς.

Αυτά ελέγχονται πλήρως από τις ΗΠΑ”, ανέφερε ο ίδιος.

Όντως οι πηγαίοι κωδικοί του αεροσκάφους αυτού ελέγχονται από την μητρική εταιρεία, αλλά αυτό που τρομάζει τον Τούρκο στρατιωτικό και την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία στην Τουρκία, είναι τα ελληνικά μαχητικά να δράσουν   σε περίπτωση στρατιωτικής συρράξεως κατά της Μικράς Ασίας.

Αυτό το ενδεχόμενο προκαλεί σίγουρα πρόβλημα στους νεο-Οθωμανικούς σχεδιασμούς στο Αιγαίο, με όλα αυτά τα επίτηδες παράλογα τουρκικά αιτήματα προς την ελληνικά πλευρά.

Η Τουρκία έχει βάλει ροτα για τους BRICS, και τον συνασπισμό με την Κίνα και την Ρωσία μελλοντικά, και αυτό θα καθορίσει σίγουρα και την πολιτική της χώρας αυτής στο εξοπλιστικό κομμάτι.

Το τουρκικό αεροσκάφος KAAN, δεν θα έχει αμερικανικό ή ευρωπαϊκό κινητήρα, διότι πολύ απλά ΕΕ και ΗΠΑ θα χάσουν ένα τεράστιο μερίδιο πωλήσεων σε Μέση Ανατολή, και αλλού.

Για τον λόγο αυτόν, οι συνεργασίες με την Ρωσία, την Κίνα, ακόμα και με την Βόρεια Κορέα ( σε πυραυλικές τεχνολογίες) θα γίνουν μονόδρομος.

Τουρκικές φιλοδοξίες για Οθωμανικά μεγαλεία με στόχο το Αιγαίο

Η Τουρκία αναζητά εναγωνίως κοιτάσματα φυσικού αερίου στην περιοχή του Αιγαίου αλλά και την Ανατολική Μεσόγειο.

Για αυτό ετοιμάζεται εδώ και μερικά χρόνια, με στόχο να μπορέσει να εκμεταλλευτεί την δυνατότητα εξορύξεων στην περιοχή μας,  για εισροή ζεστού χρήματος στην άκρως προβληματική οικονομία της.

Για τον λόγο αυτόν θα κάνει τα πάντα για να εκβιάσει Ελλάδα και Κύπρο, έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την εκούσια παράδοση από μέρους του ελληνισμού ζωτικών θαλάσσιων συμφερόντων, κάτι που δεν πρόκειται να γίνει.

Μόλις εδραιωθεί η αποτυχία αυτού του σχεδίου, τότε πιθανόν η Άγκυρα να επιχειρήσει μέσω τεχνητού επεισοδίου και κλίματος μια περιορισμένη προκλητική ενέργεια σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο η Τουρκία επιζητεί και στις Τρεις διαστάσεις υπεροχή σε οπλικά συστήματα έναντι των ελληνικών και κυπριακών Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά αυτό δεν πρόκειται να ευοδωθεί σε καμία περίπτωση, ειδικά μετά την κυοφορούμενη αγορά πυραύλων Κρουζ για το Πολεμικό μας Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία.   

Tags
Back to top button