Η Alpha Bank -η οποία διαθέτει την πιο συγκροτημένη ομάδα στελεχών με πολύτιμη εμπειρία στo project finance για αεροδρόμια- είναι διοργανωτής της χρηματοδότησης (συνολικού ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ) αλλά και ο μεγαλύτερος χρηματοδότης του project για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που περνούν στον έλεγχο της Fraport και του Ομίλου Κοπελούζου για τα επόμενα 40 χρόνια (με option για άλλα 10).
Η Alpha Bank είναι και η μόνη από την Ελλάδα ενώ τα υπόλοιπα μέλη της χρηματοδοτικής κοινοπραξίας προέρχονται από τον χώρο των διεθνών οργανισμών. Το IFC, ο επενδυτικός βραχίονας της World Bank, η EBRD – η Τράπεζα για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη που άλλοτε είχε αποκλειστικό χώρο δράσης την ΝΑ Ευρώπη και τις αναδυόμενες αγορές της αλλά και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ). Η χρηματοδότηση του όλου project που υπερβαίνει τα 1,6 δισ. ευρώ -και αφορά τόσο το τίμημα της εξαγοράς όσο και τις επενδύσεις των πρώτων χρόνων- και θα καλυφθεί σχεδόν κατά 50 % από τους Fraport – Όμιλος Κοπελούζου και 50% από το χρηματοδοτικό σχήμα.
Πιο συγκεκριμένα, η Alpha Bank θα διαθέσει για την χρηματοδότηση του εφάπαξ τιμήματος εξαγοράς περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα συμβάλλει με 300 εκατομμύρια ευρώ στην χρηματοδότηση των επενδύσεων των πρώτων χρόνων (το σύνολο της χρηματοδότησης του επενδυτικού προγράμματος θα απαιτήσει 400 εκατομμύρια ευρώ και ένα μικρό αλλά σημαντικό μέρος του θα προέλθει από τα έσοδα των αεροδρομίων).
Τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια (σε δύο ομάδες από αεροδρόμια – με την πρώτη ομάδα να περιλαμβάνει τα αεροδρόμια της Ηπειρωτικής Ελλάδας, των Ιονίων και των Χανίων Κρήτης, ενώ η δεύτερη περιλαμβάνει τα αεροδρόμια του Αιγαίου) θα έχουν μια κοινή διαχείριση κάτω από την ομπρέλα της Fraport Greece – μέτοχοι της οποίας είναι ως γνωστόν ο γερμανικός διαχειριστής αεροδρομίων Fraport ΑG και ο ελληνικός Όμιλος Κοπελούζου, δύο εταιρείες με μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία, σε παγκόσμιο επίπεδο, στη διαχείριση αεροδρομίων.