Το περίφημο «Τρίγωνο των Βερμούδων» πολλές φορές έχει βρεθεί στο επίκεντρο και όλοι αναζητούν την αλήθεια πίσω από αυτό.
Μύθος ή πραγματικότητα; Πρόκειται για περιοχή δεσμευμένη από εξωγήινους ή υπάρχει κάποια απροσδιόριστη φυσική δύναμη που προκαλεί όλα αυτά τα ακραία φαινόμενα; Μπορεί να πρόκειται απλώς για μία επικίνδυνη περιοχή λόγω καιρικών συνθηκών; Εδώ και πολλές δεκαετίες, οι επιστήμονες προσπαθούν να δώσουν μία εξήγηση για το περιβόητο «Τρίγωνο των Βερμούδων». Μία περιοχή που αποτελεί τον εφιάλτη για τους ναυτικούς, τον φόβο και τον τρόμο για τα αεροσκάφη και ένα χαοτικό πεδίο γέννησης ευφάνταστων σεναρίων, τα οποία έχουν μεταφερθεί και στη μεγάλη οθόνη του κινηματογράφου, τυγχάνοντας ιδιαίτερης απήχησης στο ευρύ κοινό. Μετά από 70 χρόνια, ένας επιστήμονας ανέλαβε να αποκαλύψει το μυστικό του «Τριγώνου των Βερμούδων», σε μία προσπάθεια να βάλει ένα οριστικό τέλος στην παραφιλολογία και τη γέννηση μύθων.
«Όχι, δεν πρόκειται για εξωγήινους ή για την ενέργεια που άφησε πίσω της η καταβύθιση της μυθικής Ατλαντίδας. Γιατί συμβαίνουν οι συντριβές και οι εξαφανίσεις αεροπλάνων και πλοίων; Όλα έχουν μία λογική εξήγηση. Μπορούμε να επικαλεστούμε ανθρώπινο λάθος, μπορούμε να μιλήσουμε για ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά σίγουρα, θα πρέπει να αποκλείσουμε όλα τα παραπάνω ευφάνταστα σενάρια», δήλωσε ο Καρλ Κρουσελίντσκι.
Ο Αυστραλός επιστήμονας ανέλυσε για πολλά χρόνια τα φαινόμενα στο τρίγωνο μεταξύ Βερμούδων, Φλόριντα και Πουέρτο Ρίκο, ανακαλύπτοντας το εξής «μεγάλο μυστικό»: «Είναι ένα σημείο απ' όπου η κίνηση των πλοίων είναι πολύ συχνή, ίσως περισσότερο απο κάθε άλλη στον κόσμο. Είναι ο ανοιχτός ωκεανός, μίας τεράστια υδάτινη έκταση, σε μία περιοχή που συγκεντρώνει ακραία καιρικά φαινόμενα και καταιγίδες που όντως μπορούν να "τρελάνουν" τις πυξίδες και να προκαλέσουν βλάβη στα όργανα με τον ηλεκτρισμό και τον μαγνητισμό τους. Αν κάποιος κάνει τη σύγκριση του αριθμού των ναυαγίων, με τη συχνότητα διέλευσης των πλοίων, θα διαπιστώσει ότι πρόκειται για πολύ συνηθισμένα στατιστικά».
«Ο αριθμός των ναυαγίων και των απωλειών στις Βερμούδες, είναι ο ίδιος με τον υπόλοιπο κόσμο», συμπληρώνει ο Καρλ Κρουσελίντσκι, ο οποίος κατέχει μία έδρα στο πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ.