Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Το Ισραήλ βλέπει κατάρρευση της Ε.Ε. - Ισραηλινός ΥΠΑΜ: «Δεν θέλουμε τη βοήθειά σας - θα πολεμήσουμε μέχρι το τέλος»

Με σκληρά λόγια τόσο κατά των αντιπάλων του Ισραήλ όσο και κατά της Ε.Ε. μίλησε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Avigdor Lieberman προδιαγράφοντας τις νέες κινήσεις τη χώρας του ιδιαίτερα μετά την εκλογή στην αμερικανική προεδρία του Ντ. Τραμπ.

Ο Lieberman είπε πως «τίποτα δεν πρόκειται να σταματήσει τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ από το να νικήσουν τους εχθρούς της χώρας του, μέχρι οι αντίπαλοι να σηκώσουν λευκή σημαία» ενώ αναφερόμενος στην Ε.Ε. είπε καλύτερα θα ήταν «να κοιτάξει τα του οίκου της και να μην ανακατεύεται στα δικά μας θέματα καθώς βρίσκεται υπό κατάρρευση».

Μιλώντας σε διήμερο συνέδριο για θέματα ασφάλειας στο Τελ Αβίβ ο Ισραηλινός υπουργός είπε πως οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις θα πολεμήσουν μέχρι το πικρό τέλος και δεν πρόκειται να δεχθούν μεσοβέζικες λύσεις.  

«Δεν έχει σημασία που θα ξεσπάσει η επόμενη κρίση, αλλά η απάντησή ας θα πρέπει να είναι με πλήρη ισχύ. Επιστρατεύεις όλους τους εθελοντές, όλη την εφεδρεία, όλο τον Στρατό και κτυπάς με πλήρη ισχύ, μέχρι ο αντίπαλος να σηκώσει την λευκή σημαία. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε στη μέση», είπε πιο συγκεκριμένα ο Lieberman για να συνεχίσει αναφερόμενος στην Λωρίδα της Γάζας: «Εάν ένα τέταρτο της έκτασης πρέπει να καταληφθεί τότε θα καταληφθεί. Εάν πρέπει παραπάνω, τότε παραπάνω» τόνισε ακόμη.

Ο Ισραηλινός υπουργός ήταν λάβρος κατά της Ε.Ε. και τω διαμεσολαβητικών προσπαθειών που επιχειρεί να κάνει στο θέμα των Παλαιστινίων.

«Η εμπλοκή τα παγκόσμιων δυνάμεων και ιδιαίτερα της Ε.Ε. είναι ενοχλητική. Δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα για τη λύση του προβλήματος. Το μόνο που κάνουν είναι να περιπλέκουν τα πράγματα ακόμη περισσότερο. Όποιος θέλει να ανακατευθεί για να βοηθήσει, απλά ας το ξεχάσει» για να συνεχίσει απευθυνόμενος στην Ε.Ε. :

«Που μπορέσατε να βρείτε λύση;» αναρωτήθηκε: «Στο Κόσσοβο; Στην Κύπρο; Στο Ιράκ; Στην Βοσνία; Στο Αφγανιστάν; Εάν πετύχετε και όποτε πετύχετε σε μια διαπραγμάτευση τότε ελάτε να διδάξετε. Μέχρι τότε όμως δεν είσαστε σε θέση να μας άνετε κηρύγματα ιδιαίτερα τότε που βρίσκεστε υπό κατάρρευση».

Tags
Back to top button