Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Το Ιράν ετοιμάζει 1000 βαλλιστικούς πυραύλους δηλώνοντας: «Είμαστε πιο τρελοί από όσο νομίζετε»

Το Ιράν εξαπέλυσε μια σειρά επιθέσεων με drone και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ για να επιδείξει την αποτρεπτική του δύναμη και την περιφερειακή ισχύ του. Η πρώτη άμεση επίθεση της Τεχεράνης στο Ισραήλ φέρνει ανοιχτά τη μακροχρόνια σύγκρουσή της με το Ισραήλ.

Το Ισραήλ αναχαίτισε τα περισσότερα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τους πυραύλους, αλλά η στρατιωτική ηγεσία του Ιράν έκρινε ότι η επιχείρηση ήταν επιτυχημένη για να δείξει την αποφασιστικότητα και την προθυμία του να αντιμετωπίσει προκλήσεις. Η επίθεση, αν και αποτράπηκε, προειδοποιεί το Ισραήλ και τις ΗΠΑ ότι το Ιράν θα αυξήσει τις εντάσεις εάν χρειαστεί, όπως αναφέρει το .

«Αυτή η επιχείρηση χρησιμεύει ως σαφές μήνυμα από το Ιράν: είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τολμηρή δράση και να υπομείνουμε τις συνέπειες», δήλωσε μια πηγή που γνωρίζει τη σκέψη του καθεστώτος. Η υπολογισμένη απάντηση στοχεύει στην αποτροπή περαιτέρω επιθετικότητας και στην επιβεβαίωση των ικανοτήτων του Ιράν ενόψει των περιφερειακών προκλήσεων.

Παραθέτοντας ισραηλινά μέσα ενημέρωσης: Το Ιράν έχει προετοιμάσει 1000 βαλλιστικούς πυραύλους διαφόρων μεγεθών και εκρηκτικών βαρών, προετοιμασμένος για να απαντήσει σε οποιαδήποτε επίθεση εναντίον του. Αρκετοί Ιρανοί έχουν επίσης κοινοποιήσει πλάνα που δείχνει τη μεταφορά τεράστιων ιρανικών πυραύλων.

Από την άλλη πλευρά, η ισραηλινή κατοχική κυβέρνηση καθησύχασε τις αραβικές χώρες και είπε: «Η απάντησή μας στο Ιράν δεν θα σας θέσει σε κίνδυνο εάν συμβεί», μετά από ανησυχίες από αυτά τα έθνη ότι θεωρούνται ότι συνεργάζονται με το Ισραήλ.

Το Ιράν απειλεί στον ΟΗΕ ότι θα κάνει το Ισραήλ να «μετανιώσει» για οποιαδήποτε επίθεση
 

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν υποσχέθηκε την Πέμπτη ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι η Τεχεράνη θα κάνει το Ισραήλ να «μετανιώσει» για οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της χώρας της. «Οι ενέργειες αυτοάμυνας και τα αντίμετρα του Ιράν έχουν τελειώσει, επομένως το ισραηλινό τρομοκρατικό καθεστώς πρέπει να σταματήσει κάθε νέο στρατιωτικό τυχοδιωκτισμό εναντίον των συμφερόντων μας», δήλωσε ο Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν κατά τη διάρκεια συνάντησης για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

«Εάν το ισραηλινό καθεστώς χρησιμοποιήσει βία και παραβιάσει την κυριαρχία μας, η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν δεν θα διστάσει ούτε ένα δευτερόλεπτο να διεκδικήσει τα δικαιώματά της, να απαντήσει αποφασιστικά και κατάλληλα, να κάνει τις ενέργειες κατά του καθεστώτος να μετανιώσουν», πρόσθεσε.

 

 

 

 

Tags
Back to top button