Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννη καταγγέλλει «στοχευμένη απάτη μέσω διαδικτύου» και καταθέτει μηνύσεις

«Για στοχευμένη απάτη μέσω διαδικτύου στην οποία περιλαμβάνεται και παραποίηση στοιχείων ταυτότητας ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (Mail Impersonation)», κάνει λόγο το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννη, που με ανακοίνωσή του αναφέρεται στο πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης όσον αφορά στο θέμα που προέκυψε με την παραγωγή – παράσταση «… και Ιουλιέτα», η οποία φιλοξενήθηκε στο θέατρό του.

Σύμφωνα με το πόρισμα, «οι δράστες δημιούργησαν αρχικώς ψευδείς λογαριασμούς ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και στη συνέχεια, υποδυόμενοι πρόσωπα και εταιρείες εγνωσμένου διεθνούς κύρους, απέστειλαν προς το Ίδρυμα ψευδή μηνύματα και ψηφιοποιημένα στοιχεία σχετικώς με σειρά θεμάτων που αφορούσαν στην ως άνω παραγωγή και στους συντελεστές της», ενημερώνει το Ίδρυμα. Επίσης, συμπληρώνει ότι κατόπιν αυτών «προσφεύγει αμέσως στη Δικαιοσύνη με υποβολή μήνυσης, για την προσωποποίηση και τον εντοπισμό των δραστών και των στόχων τους, επιφυλασσόμενο των εν γένει δικαιωμάτων του», ενώ «για κάθε περαιτέρω εξέλιξη θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση».

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα προέκυψε τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν οι κοινές φωτογραφίες του Ανγκ Λι (που σύμφωνα με τα ως τότε δεδομένα ήταν ο σκηνοθέτης της παράστασης) και της πρωταγωνίστριας Πέμυς Ζούνη, αποκαλύφθηκε ότι ήταν αποτέλεσμα φωτομοντάζ. Το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννη, με επιστολή του στις 20 Φεβρουαρίου, διευκρίνιζε μεταξύ άλλων ότι προώθησε «το φωτογραφικό και λοιπό προωθητικό υλικό που παρέλαβε από την κ. Ζούνη και την εταιρεία παραγωγής της εν λόγω παράστασης», καθώς και ότι είχε προχωρήσει «στις αναγκαίες ενέργειες, προκειμένου να παρασχεθούν οι οφειλόμενες απαντήσεις και επιφυλάσσεται για κάθε περαιτέρω ενέργειά του».

Την προηγούμενη βδομάδα η ηθοποιός Πέμυ Ζούνη ζήτησε «συγγνώμη» με επιστολή της, αναφερόμενη, τόσο στην υπόθεση των κοινών φωτογραφιών με τον σκηνοθέτη Ανγκ Λι (στην επιστολή παραδέχτηκε ότι συναίνεσε στη δημοσιοποίηση επεξεργασμένων φωτογραφιών, πιστεύοντας ότι είχαν αποσταλεί από τον σκηνοθέτη), όσο και στο γεγονός ότι έπεσε θύμα εξαπάτησης, καθώς η συνεργασία της με τον διάσημο σκηνοθέτη δεν φαίνεται να έγινε ποτέ.

Ολόκληρη η σημερινή ανακοίνωση του Ιδρύματος έχει ως εξής:

«Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, όπως είχε προαναγγείλει με ανακοίνωσή του στις 20 Φεβρουαρίου του 2017, μόλις ενημερώθηκε για το θέμα που προέκυψε σχετικά με το υλικό δημοσιότητας της παραγωγής – παράστασης «… και Ιουλιέτα», που φιλοξενήθηκε στο Θέατρό του, δρομολόγησε σειρά ενεργειών για την πλήρη διαλεύκανση όλων των συνθηκών υλοποίησης της παραγωγής.
Αρχικώς ανατέθηκε στην εξειδικευμένη εταιρεία κυβερνοασφάλειας TRUST-IT η διενέργεια εκτεταμένης έρευνας και η σύνταξη πραγματογνωμοσύνης σχετικά με τα αντικειμενικά δεδομένα της εν λόγω παραγωγής.

Σύμφωνα με το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης που παραλάβαμε, έχει διαπιστωθεί ότι πρόκειται για στοχευμένη απάτη μέσω διαδικτύου, στην οποία περιλαμβάνεται και παραποίηση στοιχείων ταυτότητας ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (Mail Impersonation). Οι δράστες δημιούργησαν αρχικώς ψευδείς λογαριασμούς ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και στη συνέχεια, υποδυόμενοι πρόσωπα και εταιρείες εγνωσμένου διεθνούς κύρους, απέστειλαν προς το Ίδρυμα ψευδή μηνύματα και ψηφιοποιημένα στοιχεία σχετικώς με σειρά θεμάτων που αφορούσαν στην ως άνω παραγωγή και στους συντελεστές της.

Κατόπιν αυτών, το Ίδρυμα προσφεύγει αμέσως στη Δικαιοσύνη με υποβολή μήνυσης, για την προσωποποίηση και τον εντοπισμό των δραστών και των στόχων τους, επιφυλασσόμενο των εν γένει δικαιωμάτων του».

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Tags
Back to top button