Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

«Το ευρώ θα καταρρεύσει μέσα σε 18 μήνες», λέει το φαβορί για τη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην ΕΕ

Εξαιρετικά απαισιόδοξος για το μέλλον του ευρώ και της Ευρωζώνης εμφανίζεται ο Τεντ Μάλοχ, ο επικρατέστερος υποψήφιος για τη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην ΕΕ.

Ο οικονομολόγος, ο οποίος δίδασκε παλαιότερα στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και σήμερα είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Ρήντινγκ, δήλωσε στο BBC πως σκοπεύει να είναι «short» στο ευρώ για το 2017 (χρηματιστηριακή ορολογία για τη στάση που τηρεί ένας επενδυτής όταν πιστεύει ότι ένα asset θα χάσει την αξία του).

«Το συγκεκριμένο νόμισμα δεν είναι απλώς σε ύφεση αλλά έχει πραγματικό πρόβλημα και πιστεύω πως θα καταρρεύσει μέσα στον επόμενο ένα με ενάμισι χρόνο», συμπλήρωσε ο Μάλοχ, ο οποίος αποτελεί – σύμφωνα με τα δημοσιεύματα – την επιλογή του προέδρου Τραμπ για τη θέση του Πρέσβη. Όπως μεταδίδει η Telegraph, o ευρωσκεπτικιστής Μάλοχ που διατηρεί δεσμούς με την οικογένεια Ρούζβελτ, έχει ήδη εγκριθεί για τη θέση μετά από επανειλημμένες συνεντεύξεις του και πρόκειται να διοριστεί αμέσως μετά την ορκομωσία του νέου υπουργού Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις δηλώσεις του, που σχολιάστηκαν εκτενώς από τα διεθνή μέσα, ο Μάλοχ συμπλήρωσε ότι δεν είναι ο μόνος που έχει την άποψη για το νόμισμα της Ευρωζώνης, παραπέμποντας σε δηλώσεις του οικονομολόγου Τζόζεφ Στίγκλιτζ,  ο οποίος, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «έχει γράψει ολόκληρο βιβλίο για το θέμα».

Tags
Back to top button