Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Το app που επιτρέπει τις δωρεές σε επαίτες σκανάροντάς τους διχάζει την Βρετανική κοινή γνώμη (βίντεο)

Μέσω μίας νέας εφαρμογής, οι περαστικοί μπορούν να δίνουν ηλεκτρονικά τα χρήματά τους σε επαίτες το δρόμο, που έχουν προμηθευτεί το ανάλογο ταμπελάκι με τον κωδικό QR. Μπορούν ακόμα και να ελέγξουν πως ο επαίτης ξόδεψε τη δωρεά τους, προκαλώντας ερωτήματα στην κοινή γνώμη σχετικά με το πραγματικό νόημα της ελεημοσύνης.

Ένας νεαρός σκέφτηκε ότι μία εφαρμογή που θα επέτρεπε στον ελεήμονα περαστικό να "σκανάρει" τον κάθε επαίτη στον οποίο δίνει από το στέρημά του, ίσως είναι ένας τρόπος για να βρουν οι άστεγοι μόνιμη κατοικία, αλλά και να γνωρίζουν οι περαστικοί πού ακριβώς πηγαίνουν τα χρήματά τους... 

Ο Sam Judah, δημιουργός αυτής της εφαρμογής, άρχισε να τη χρησιμοποιεί σε πειραματικό στάδιο στους επαίτες της Οξφόρδης, προμηθεύοντας τους ένα καρτελάκι με QR κωδικούς. Ο περαστικός μπορεί με το κινητό του να σκανάρει το καρτελάκι, να αφήσει λίγα χρήματα μέσω της εφαρμογής και να ρίξει μια ματιά στο βιογραφικό του επαίτη που βοήθησε. 

Επίσης, ο ελεήμονας μπορεί να ελέγξει πώς ακριβώς χρησιμοποίησε τα χρήματα που του έδωσαν. Αυτό ίσως οδηγήσει σε μια πιο αποτελεσματική βοήθεια που θα του βρει σπίτι, εργασία και επανένταξη στην κοινωνία, ισχυρίζεται ο δημιουργός.

Είναι, όμως, έτσι; Η εφαρμογή έχει διχάσει την κοινή γνώμη, καθώς παραβιάζει κάθε έννοια ιδιωτικότητας και αντιμετωπίζει τους ανθρώπους σαν αντικείμενα με κωδικό σάρωσης.  Το μέλλον θα δείξει αν τέτοιου είδους εφαρμογές βοηθούν συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη ή απλώς τους μετατρέπουν σε υποχείρια. 

Tags
Back to top button