Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

Το αέναο μυστήριο της Ατλαντίδας…

Ο Σοβιετικός επιστήμονας Nicolai Zhirov ισχυριζόταν πως είχε συγκεντρώσει “πολλές ενδείξεις, οι οποίες αποδείκνυαν ότι υπήρξε πράγματι η θρυλική ήπειρος της Ατλαντίδας”.Ο διακεκριμένος Καθηγητής, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοσταθμό της Μόσχας, ανέφερε μεταξύ άλλων, όπως προέκυπτε από τις ενδελεχείς εργασίες και άλλων Σοβιετικών επιστημόνων, ότι η Ατλαντίδα καταποντίστηκε στον πυθμένα του Ατλαντικού Ωκεανού πριν από 12.000 χρόνια και μάρτυρες αυτής της μεγάλης φυσικής καταστροφής υπήρξαν οι κάτοικοι των ακτών της Δυτικής Ευρώπης.Όπως απέδειξαν οι διενεργηθείσες έρευνες στον Ατλαντικό, υπάρχει μια πελώρια υποθαλάσσια οροσειρά και ένα οροπέδιο, που κάποτε αποτελούσαν αναπόσπαστο μέρος της ξηράς, αλλά βυθίστηκαν αργότερα σε μεγάλο βάθος.Εν τούτοις, το πρόβλημα της νησιωτικής αυτής ηπείρου, η οποία λέγεται ότι ήταν μεγαλύτερη σε έκταση από τη Μικρά Ασία και τη Λιβύη μαζί, δεν είχε ακόμη επιλυθεί.Εξάλλου, ο επίσης Σοβιετικός Δρ. N. Ledner, όπως είχε δηλώσει και εκείνος σε ανταποκριτή τους Πρακτορείου Ειδήσεων Τας, κατόπιν μελετών και ερευνών δώδεκα ετών, είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Ατλαντίδα ήταν μια μεγάλη νήσος δυτικά του Γιβραλτάρ.Μάλιστα, η πλέον εντυπωσιακή απόδειξη ήταν η ομοιότητα, την οποία παρουσίαζε ο βυθός στην περιοχή αυτή, με τα χαρακτηριστικά της γεωλογικής διαμόρφωσης της Ατλαντίδας, τα οποία έδινε ο Πλάτων βάσει παλαιότερων πληροφοριών.Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 07/02/1959…
Tags
Back to top button