Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τηλεσκόπιο James Webb: Νέες εντυπωσιακές εικόνες – Η ερυθρά κηλίδα και οι δορυφόροι του Δία

Αυτές οι εικόνες από τον Δία αποδεικνύουν πόσο “μακριά” μπορεί να πάει το τηλεσκόπιο James Webb, μελετώντας από τους πιο μικρούς και μακρινούς γαλαξίες μέχρι πλανήτες στην κοσμική “αυλή” μας που διακρίνονται με γυμνό μάτι, είπε ο Μπράιαν Χόλερ, επιστήμονας στο Ινστιτούτο Διαστημικού Τηλεσκοπίου στη Βαλτιμόρη.

Η ερυθρά κηλίδα

Αυτές οι φωτογραφίες είναι αρκετά λεπτομερείς, απαθανατίζοντας τις ζώνες σύννεφων του γιγάντιου πλανήτη, τη διάσημη μεγάλη ερυθρά κηλίδα του και ακόμη και μερικούς από τους δακτυλίους του.

Πολλοί φυσικοί δορυφόροι είναι επίσης ορατοί στις εικόνες, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, ενός παγωμένου κόσμου που φιλοξενεί έναν τεράστιο ωκεανό κάτω από το παγωμένο του κέλυφος.

Η ομάδα παρατήρησε επίσης αρκετούς αστεροειδείς, δοκιμάζοντας την ικανότητα του τηλεσκοπίου να μελετά γρήγορα κινούμενους στόχους. Το τηλεσκόπιο James Webb πέρασε αυτές τις δοκιμές με μεγάλη επιτυχία, είπαν τα μέλη της ομάδας.

Tags
Back to top button