Σύμφωνα με αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Άντονι Μπλίνκεν και Σεργκέι Λαβρόφ είχαν νέα τηλεφωνική επικοινωνία.
Στη συνέχεια, όπως μετέδωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, ο Λαβρόφ ζήτησε να υπάρξει διάλογος στον οποίο θα τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που έχει προτάξει η Ρωσία ζητώντας εγγυήσεις ασφαλείας.
Φέρεται να είπε στον Μπλίνκεν ότι η επιθετική ρητορική από πλευράς Ουάσινγκτον δεν είνα αποδεκτή, όμως είναι «απαραίτητη η συνέχιση του διαλόγου».
Πάντως, το ΝΑΤΟ εξακολουθεί να εγκαλεί το Κρεμλίνο για κινήσεις αποσταθεροποίησης, ζητώντας βήματα που να δείχνουν αποκλιμάκωση, ενώ η Μόσχα από την πλευρά της κάνει λόγο για πληροφοριακή τρομοκρατία της Δύσης, σχολιάζοντας τα περί πιθανής εισβολής στην Ουκρανία.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν δει ακόμη αποδείξεις περί της απόσυρσης των ρωσικών δυνάμεων από τα σύνορα με την Ουκρανία, όμως μια τέτοια ενέργεια θα ήταν καλοδεχούμενη, είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα στα Ηνωμένα Έθνη.
«Θα ήταν μια καλοδεχούμενη είδηση, εάν είναι έγκυρη. Δεν έχουμε δει αποδείξεις ακόμα», ανέφερε η Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο εκπρόσωπός της.