Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι προβλέπει το Forbes για εκλογές, οικονομική κρίση, Grexit

Στην ελληνική οικονομική κρίση αναφέρεται το Forbes σε δημοσίευμα με τίτλο με αφορμή της διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, τα μέτρα λιτότητας στα οποία επιμένουν οι δανειστές αλλά και στην πτώση του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις.

«Η πλατεία Συντάγματος ήταν ασυνήθιστα ήσυχη.
Κοιτάζοντας το κτίριο της Βουλής από το παράθυρο του δωματίου μου στο ξενοδοχείο τον προηγούμενο μήνα το μόνο που μπορούσα να δω ήταν τα αυτοκίνητα και τους πεζούς.
Οι διαδηλωτές, τόσο κοινή εικόνα τα τελευταία χρόνια, καθώς η κρίση του ευρώ περιβάλλει ένα από τα φτωχότερα κράτη της Ευρώπης, ήταν απόντες.
Αλλά ίσως όχι για πολύ.

Αθήνα και τους πιστωτές της είναι στα μαχαίρια και πάλι» γράφει ο αρθρογράφος Doug Bandow.
Όπως γράφει ο ίδιος, όταν στις αρχές Δεκεμβρίου μίλησε με τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας της χώρας μας, οι συνομιλίες που επικεντρώθηκαν στην κρίση της Τουρκίας, τις διαπραγματεύσεις για την επανένωση της Κύπρου και τη συνεργασία με την Αμερική για την ασφάλεια..
Το πρώτο ήταν πέραν από τον έλεγχο της Ελλάδας.
Το δεύτερο ήταν ένα πολιτικό ποδόσφαιρο για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες.
Το τρίτο ήταν μια θετική σταθερά για πολλά χρόνια, με την τρέχουσα αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να είναι τόσο φιλική προς τις ΗΠΑ όπως κάθε αριστερή κυβέρνηση.

Το δώρο Χριστουγέννων στους χαμηλοσυνταξιούχους

Στη συνέχεια ο αρθρογράφος αναφέρεται στις παροχές του Αλέξη Τσίπρα προς τους χαμηλοσυνταξιούχους λίγο πριν τα Χριστούγεννα αλλά και στο πάγωμα της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση.
Όπως αναφέρεται στο ίδιο άρθρο αυτές οι παροχές -σύμφωνα με την άποψη της Ευρώπης- παραβίασε το σχέδιο διάσωσης το 2015 αξίας 98 δισ. δολ. από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
«Η Αθήνα υποστήριξε ότι είχε πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους, ενώ οι πιστωτές της είπαν ότι έπρεπε να ζητηθεί η γνώμη τους για την αξιολόγηση του αντίκτυπου στην οικονομία.

Στη συνέχεια ανέστειλαν το πακέτο (σσ τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την απομείωση του ελληνικού χρέους)» γράφει ο ίδιος.
Η συνέχεια λίγο-πολύ είναι γνωστή.
Κατηγορίες άρχισαν να εκτοξεύονται από όλες τις πλευρές, ενώ έπειτα από την επιστολή που έστειλε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, το πράσινο φως για τη μείωση του ελληνικού χρέους άναψε ξανά.
«Ωστόσο, η πίεση στην Αθήνα για περισσότερες περικοπές, ειδικά σε δημοφιλή κοινωνικά οφέλη, θα μπορούσε να προκαλέσει εκλογές στην Ελλάδα την Άνοιξη.

Ο Τσίπρας έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας έμπειρος πολιτικός, αλλά τώρα υστερεί στις δημοσκοπήσεις» αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, ενώ τονίζεται ότι δεν μπορεί να αντέξει την επιβολή νέων μέτρων λιτότητας.
«Οι παρατηρητές και πάλι άρχισαν να αναρωτιούνται αν η Ελλάδα θα μπορούσε, ακόμη και αν πρέπει, να παραμείνει μέλος της ευρωζώνης» επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Ο ρόλος της Αμερικής

Τα τελευταία χρόνια η Αθήνα στρεφόταν στην Αμερική για υποστήριξη.
Αν και ουσιαστικά οι ΗΠΑ δεν έχουν άμεση εμπλοκή στην αντιμετώπιση του ελληνικού προβλήματος, η κυβέρνηση Obama, όπως και οι τελευταίοι προκάτοχοι του, προσέφεραν ελεύθερα τη γνώμη τους.

«Είναι προφανές ότι είναι εύκολο να είναι γενναιόδωροι με τα χρήματα άλλων ανθρώπων: Η Ουάσινγκτον προέτρεψε τους Ευρωπαίους να δώσουν στην Ελλάδα ενώ λαμβάνουν λιγότερα σε αντάλλαγμα.
Αυτό δεν είναι πιθανό να είναι η θέση της κυβέρνησης Trump.
Ο υποψήφιος Trump είπε: »Σίγουρα θα μείνω πίσω.

Η Γερμανία είναι πολύ ισχυρή και δυνατή.
Θα αφήσω τη Γερμανία να το χειριστεί».
Και αν αυτό δεν λειτουργήσει, η Ρωσία θα μπορούσε »να σώσει την ημέρα, εάν η Γερμανία δεν το κάνει».» επισημαίνει ο αρθρογράφος του Forbes.

Εν τω μεταξύ, κι η Μόσχα μοιάζει με έναν απίθανο σωτήρα.
Ενώ η ελληνική κυβέρνηση επισήμως λέει ότι δεν αναμένει καμία αλλαγή στην πολιτική των ΗΠΑ, η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι η αμερικανική πίεση για την αναδιάρθρωση του χρέους θα εξαφανιστεί.

ΠΗΓΗ:bankingnews.gr

Tags
Back to top button