Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Τι πραγματικά συμβαίνει αν κάποιος επιβάτης πεθάνει κατά τη διάρκεια μιας πτήσης (φωτό)

Μην προτρέχετε να πείτε ότι κινδυνολογούμε! Είναι ένα ενδεχόμενο απολύτως πιθανό να συμβεί, δεδομένου ότι περίπου 3,6 δισεκατομμύρια επιβάτες πετούν σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο. 

Μάλιστα, στις αρχές αυτού του μήνα, μια βρετανίδα πέθανε σε αεροπλάνο που εκτελούσε πτήση από το Πακιστάν προς την Αγγλία. 

Οπότε είναι εύλογη η απορία που μπορεί να έχουμε: Τι πραγματικά συμβαίνει αν κάποιος επιβάτης πεθάνει κατά τη διάρκεια μια πτήσης; 

 

Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται σε τέτοιες περιπτώσεις. Κάνει αναγκαστική προσγείωση το αεροπλάνο; 

Ένας εκπρόσωπος της Ryanair δήλωσε στο site της εφημερίδας Sun: «Όλα τα αεροσκάφη της Ryanair μεταφέρουν τον απαραίτητο εξοπλισμό πρώτων βοηθειών, σε πλήρη συμμόρφωση με τους κανονισμούς ασφαλείας της ΕΕ και όλα τα μέλη του πληρώματος εκπαιδεύονται στις διαδικασίες πρώτων βοηθειών και ξέρουν να χειρίζονται όργανα όπως απινιδωτές. Σε περίπτωση που ένα περιστατικό συμβεί κατά την πτήση και απαιτεί ιατρική παρέμβαση, το πλήρωμα μας θα ειδοποιήσει αμέσως το πλησιέστερο αεροδρόμιο και θα ζητήσει αμέσως ιατρική βοήθεια». 

Αν όμως ο επιβάτης πεθάνει, στις περισσότερες περιπτώσεις, οι αεροσυνοδοί μετακινούν το πτώμα σε μια άδεια σειρά ή στην business class και το καλύπτουν με μια κουβέρτα. 

Αυτό όμως εξαρτάται από τις τακτικές που ακολουθούν οι αεροπορικές εταιρείες. 

Η έμπειρη αεροσυνοδός Annette Long, δήλωσε στo Business Insider: «Εγώ προσωπικά θα κάλυπτα μόνο το πρόσωπό του νεκρού με μια κουβέρτα μόνο και μόνο για να μη τραβήξει την προσοχή των υπολοίπων επιβατών. Δεν πρέπει να τον κοιτάνε, πρέπει να διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια αλλά και τον σεβασμό για κάποιον ο οποίος μόλις απεβίωσε. Θα ήταν πραγματικά λυπηρό ένα ολόκληρο αεροπλάνο να τον κοιτάει». 

Η χρήστης του site ερωταπαντήσεων Quora.com, Sue Jackman, έγραψε ότι ο σύζυγός της πέθανε σε πτήση για τη Νέα Ζηλανδία. 

«Ήμασταν στην business class και έπεσε να κοιμηθεί. Δεν ξύπνησε ποτέ! Μια αεροσυνοδός τότε βρήκε έναν επιβάτη που ήταν γιατρός και προσπάθησε για ώρα να τον επαναφέρει στην ζωή. Δεν τα κατάφερε. Στην συνέχεια τον κάλυψαν με μια κουβέρτα για το υπόλοιπο του ταξιδιού και έμεινα δίπλα του μέχρι την προσγείωση», είπε η Sue. 

«Το ενδιαφέρον ήταν ότι το πιστοποιητικό θανάτου του, έγραφε σαν μέρος θανάτου την πτήση Flight NZ5 από Λος Άντζελες προς Όκλαντ», συμπλήρωσε! 

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

Tags
Back to top button