Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 50χρονη συνελήφθη τη στιγμή που παραλάμβανε δέμα με παράνομες κροτίδες

Μια 50χρονη από τη Θεσσαλονίκη είχε παραγγείλει κροτίδες από την Πολωνία λόγω του Πάσχα, όμως κατά την παραλαβή του δέματος με το παράνομο εμπόρευμα, αστυνομικοί την εντόπισαν και τη συνέλαβαν προσποιούμενοι τους κούριερ.

Είχε προηγηθεί καταγγελία για ύποπτο δέμα που έφτασε τα προηγούμενα 24ωρα από το εξωτερικό και εντοπίστηκε σε κατάστημα ταχυμεταφορών, με παραλήπτρια την 50χρονη.

Μέσα στο δέμα υπήρχαν συνολικά 113 κροτίδες, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Ακολούθως οργανώθηκε επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης που οδήγησε στη σύλληψη της 50χρονης κατά την παραλαβή των απαγορευμένων πυροτεχνικών ειδών.

Εις βάρος της γυναίκας σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Τρεις συλλήψεις σε Αρκαδία και Κορινθία

 

Επίσης σε συλλήψεις για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. σε Αρκαδία και Κορινθία. Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από 1.450 κροτίδες.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου συνέλαβαν 27χρονο στο Κιάτο, στο αυτοκίνητο του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.486 κροτίδες.

Στο Λεωνίδιο, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης σε συνεργασία με την Ομάδα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Ο.Ε.Ε.Μ.) Αρκαδίας συνέλαβαν 27χρονο, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 25 κροτίδες, 29 αυτοσχέδια εκρηκτικά – πυροτεχνήματα και μικροποσότητα κάνναβης.

Επίσης στην Τρίπολη συνελήφθη 19χρονος για κατοχή 35 κροτίδων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

«Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι»

 

Στο μεταξύ, η ΕΛ.ΑΣ. εντατικοποιεί τους ελέγχους για την αντιμετώπιση της διακίνησης και χρήσης παράνομων κροτίδων, παιδικών αθυρμάτων, βεγγαλικών και άλλων ειδών πυροτεχνίας κατά την περίοδο του Πάσχα και μέσω ανακοίνωσης υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η καύση βεγγαλικών, όπως επίσης η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων, συσκευών εκτόξευσης κροτίδων και κάθε είδος πυροτεχνίας χωρίς άδεια.

«Τα βεγγαλικά και πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια τη ζωή», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Επίσης απευθύνεται έκκληση στους γονείς ανηλίκων να αποτρέψουν τα παιδιά τους από τη χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους και να τους ενημερώσουν για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού.

Tags
Back to top button