Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θερινές εκπτώσεις: Πότε ξεκινάνε - Ποια Κυριακή είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Στα είδη θα πρέπει να αναγράφονται ξεκάθαρα η αρχική και η τελική τιμή

Οι θερινές εκπτώσεις ξεκινούν τη Δευτέρα 8 Ιουλίου και ολοκληρώνονται μαζί με το πέρας της θερινής περιόδου στις 31 Αυγούστου.

Επίσης, τα καταστήματα μπορούν προαιρετικά να είναι ανοιχτά τη δεύτερη Κυριακή του Ιουλίου, στις 14 του μήνα. Το ωράριο για εκείνη την Κυριακή είναι από 11πμ εως 8μμ.

Θεσσαλονίκη: Σπείρα αλλοδαπών λήστευε καταστήματα και αυτοκίνητα

Τι να προσέξουν οι καταναλωτές

Πάντως, όπως σε κάθε περίοδο εκπτώσεων, έτσι και στις φετινές θερινές εκπτώσεις οι καταναλωτές θα πρέπει να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή για να μην πέσουν θύματα απάτης από τους εμπόρους. Εφόσον τα προϊόντα διατίθενται σε μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, το ποσοστό της έκπτωσης θα πρέπει να αναγράφεται.

Σε περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος αυτού του ποσοστού.

Επίσης, ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται η μειωμένη τιμή πρέπει να ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα και να μην είναι ανακριβής.

Επιπλέον στα είδη θα πρέπει να αναγράφονται ξεκάθαρα η αρχική τιμή και η τελική τιμή.

Ακόμη, οι καταναλωτές θα πρέπει να ζητούν απόδειξη. Εκτός από λόγους φορολογικής εντιμότητας, σε περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος η απόδειξη είναι απαραίτητη προκειμένου να γίνει επιστροφή χρημάτων στον καταναλωτή

 

Tags
Back to top button