
Η διευθύντρια του σχολείου αποκαλεί τα παιδιά επανειλημμένα «χωριάτες» και τα βάζει να γράφουν σε χαρτί πολλές φορές τη φράση «τον κουτό και τον χωριάτη ξένη έννοια τον τρώει»
Σάλος έχει προκληθεί με τις βαρύτατες καταγγελίες που περιλαμβάνει ο φάκελος της υπόθεσης διευθύντριας Γυμνασίου, σε σχολείο λίγο έξω από την Πάτρα.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες κατά της διευθύντριας του σχολείου που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το pelop.gr η εν λόγω εκπαιδευτικός βάζει στους μαθητές τιμωρίες, τους υποχρεώνει να ζητήσουν συγγνώμη γονατιστοί, τους αποκαλεί «χωριάτες» και τους ασκεί καθημερινά «ψυχολογικό εκβιασμό».
Παράλληλα εξαναγκάζει τα παιδιά να γράφουν 20 φορές την φράση «Τον κουτό και τον χωριάτη ξένη έννοια τον τρώει», ενώ ζητά από τους γονείς να υπογράψουν χαρτί «πώς δεν έχουν πρόβλημα με τη διευθύντρια και ότι είναι εξαιρετική εκπαιδευτικός».
Η έγγραφη τιμωρία των μαθητών την οποία επισυνάπτουν οι γονείς στην καταγγελία τους
Σύμφωνα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης όλα τα παραπάνω έχουν καταγραφεί από τις αρμόδιες Αρχές της εκπαίδευσης κι έχει συσταθεί φάκελος ο οποίος πριν από τις εορτές του Πάσχα εστάλη στο υπουργείο Παιδείας, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση.
Όπως προκύπτει από τις αναφορές σχολικών παραγόντων αλλά και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων παρ’ ότι έγιναν προσπάθειες προς τη συγκεκριμένη διευθύντρια να διορθώσει τη συμπεριφορά της φέρεται να συνεχίζει τα «παιδαγωγικά ατοπήματα, αυθαιρεσίες και διοικητικές παρατυπίες».
«Από την πλευρά μας έχουμε πράξει όλα όσα προβλέπονται ξεκινώντας από συστάσεις και ακολούθως σε κλήσεις για εξηγήσεις. Όλο το υλικό που συγκεντρώσαμε το παραπέμψαμε για περαιτέρω διερεύνηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση της Εκπαίδευσης όσο και στο υπουργείο Παιδείας απ’ όπου περιμένουμε τις σχετικές ενέργειες» δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» η διευθύντρια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Ευγενία Πιερρρή.
Ενδεικτικά είναι επίσης και τα όσα έχουν καταγράψει στις αναφορές τους εκπαιδευτικοί παράγοντες:
«…Απευθυνθήκαμε στη διευθύντρια του σχολείου προκειμένου να μας ενημερώσει σχετικά. Η ίδια μας ενημέρωσε ότι κατά τη διάρκεια του μαθήματος χημείας ένας μαθητής διέκοψε το μάθημα και ρώτησε την καθηγήτρια τι ύψος έχει.
Όταν η καθηγήτρια ενημέρωσε τη διευθύντρια για το περιστατικό, εκείνη ζήτησε από τον μαθητή να γονατίσει μπροστά στην καθηγήτρια και να ζητήσει συγγνώμη… Όταν επισημάναμε στη διευθύντρια ότι το ”γονάτισμα” των μαθητών / τριών δεν συνιστά παιδαγωγικό μέτρο, αντέδρασε έντονα λέγοντας τα εξής: «Δεν γονατίζουμε στα Άγια των Αγίων;».
«Το γονάτισμα όχι μόνο θα το εφαρμόσω, αλλά και θα καθαρίζω και ένα κρεμμύδι ταυτόχρονα, ώστε να βλέπω και δάκρυα».
Διαπιστώσαμε ότι οποιαδήποτε περαιτέρω παρέμβασή μας στο ζήτημα αυτό με δεδομένη την εκρηκτική και προσβλητική απέναντί μας αντίδραση της διευθύντριας δεν είχε κανένα νόημα».
Στην ίδια αναφορά περιγράφονται και «εκδικητικές συμπεριφορές» εις βάρος εκπαιδευτικών που δεν υπάκουσαν στις αυθαιρεσίες της. Η αναφορά καταλήγει με την επισήμανση: «Οσα προσπαθήσαμε να επισημάνουμε στην κ… για τον ρόλο της διευθύντριας ενός σχολείου, θεωρούμε ότι δεν έγιναν κατανοητά, ούτε αποδεκτά. Μας ξεπροβόδισε λέγοντας με ένταση ”θα πάνε όλοι με τα νερά μου, όπως έκανα κι εγώ τόσα χρόνια με τους διευθυντές μου».