Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Θα κατακτήσουν οι μηχανές τον κόσμο; Ρομπότ γράφει δικές του…ιστορίες τρόμου

Είναι άραγε τόσο έξυπνη και επινοητική η τεχνητή νοημοσύνη που να μπορεί να τρομάξει τους ανθρώπους πλάθοντας τις δικές της ιστορίες;


Ή μήπως είναι από μόνο του τρομακτικό το απλό γεγονός ότι ένα πρόγραμμα γράφει ιστορίες τρόμου;

Σε όλα αυτά έρχεται να απαντήσει η «Σέλεϊ», όπως τη λένε, που σκαρώνει διηγήματα με κομμένα στόματα, αντρικές κυήσεις και σπίτια γεμάτα κούκλες του σατανά!

Κι αν οι μηχανές έρχονται ολοταχώς να αρπάξουν τις δουλειές μας, η συγγραφή δεν ήταν άλλοτε εντός της λίστας, καθώς θεωρείται ανώτερη πνευματική ασχολία.

Κάτι που θέλει προφανώς να αλλάξει το bot που έφτιαξε το Media Lab του περιβόητου MIT (Massachusetts Institute of Technology), η «Shelley», που όπως μας λένε «γράφει τις δικές της ιστορίες τρόμου».


Το όνομά της το πήρε από τη Βρετανή Μέρι Σέλεϊ, τη «μητέρα» του Φρανκενστάιν, και είναι ουσιαστικά ένας αλγόριθμος που τρέφεται με τις ιστορίες των άλλων. Η Shelley διάβασε τις 140.000 ιστορίες τρόμου από ερασιτέχνες γραφιάδες που βρήκαν οι επιστήμονες σε μια γωνιά του κοινωνικού δικτύου Reddit και πλέον κάθε ώρα χτυπά στο Twitter με μια δική της, ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να τη συνεχίσουν.

Και καθώς δεν ξέρει ή δεν την ενδιαφέρει τι είναι πιθανό και τι απίθανο, πλάθει ανατριχιαστικά πράγματα που δύσκολα θα έγραφε ένας άνθρωπος. Όπως το χαμογελαστό «πράγμα» που απέδωσε η φαντασία της που δεν έχει μάτια, μύτη και στόμα.

«Οι ανθρώπινοι συγγραφείς δεν έχουν τίποτα να φοβούνται για την ώρα», προφητεύει ένας από τους επιστήμονες που συμμετέχουν στην έρευνα, ο καθηγητής Iyad Rahwan, «οι αλγόριθμοι δεν είναι για την ώρα πολύ καλοί στο να παράγουν περίπλοκες αφηγήσεις».

«Σήμερα, τίποτα δεν φαίνεται να τρομάζει περισσότερο την ανθρωπότητα από τις έξυπνες μηχανές», λέει με νόημα ο επιστήμονας του MIT, Manuel Cebrian, επιβεβαιώνοντας πως το ρομπότ δεν θα σταματήσει εκεί…

Tags
Back to top button