Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τεχνητή νοημοσύνη «προβλέπει» πότε θα σταματήσει η καρδιά ενός ασθενή

Παρόλο που η ιατρική έχει αναπτυχθεί και συνεχίζει να αναπτύσσεται σοβαρά σήμερα, εξακολουθεί να μην είναι δυνατόν να αποφευχθούν ορισμένα πράγματα. Στην κορυφή αυτών των πραγμάτων βρίσκεται η αιφνίδια καρδιακή ανακοπή. Μελέτες δείχνουν ότι 1 στους 5 ανθρώπους που πεθαίνουν σήμερα πεθαίνουν από αιφνίδια καρδιακή ανακοπή και καρδιακή προσβολή.

Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν αν κινδυνεύουν από αιφνίδια καρδιακή ανακοπή.  Οι επιστήμονες ανέπτυξαν έναν νέο αλγόριθμο που θα επιτρέψει στους ανθρώπους να γνωρίζουν αν κινδυνεύουν από αιφνίδια καρδιακή προσβολή και να λαμβάνουν ανάλογα προφυλάξεις. Ο αλγόριθμος που αναπτύχθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Johns Hopkins χρησιμοποιεί τεχνολογία βαθιάς μάθησης.

Μπορεί να προβλέψει αν υπάρχει κίνδυνος καρδιακής προσβολής σε 10 χρόνια και πότε ακριβώς μπορεί να σταματήσει η καρδιά:

Ο αλγόριθμος που δημοσιεύθηκε ως Survival Study of Cardiac Arrhythmia Risk (SSCAR), χρησιμοποιεί νευρωνικά δίκτυα για να δημιουργήσει μια εξατομικευμένη εκτίμηση επιβίωσης για κάθε ασθενή με καρδιακή νόσο. Ο αλγόριθμος αυτός, ο οποίος αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, υπολογίζει την πιθανότητα αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής και καρδιακής προσβολής σε 10 χρόνια με μετρήσεις κινδύνου και παρουσιάζει με "υψηλή ακρίβεια" τον πιθανότερο χρόνο για αυτό.

Πως η τεχνητή νοημοσύνη συμβάλει στην βελτίωση διάγνωσης του διαβήτη τύπου 2

Ο αλγόριθμος χρησιμοποίησε εικόνες πραγματικών κατεστραμμένων καρδιών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου φαίνεται η κατανομή της βλάβης, για να εκπαιδεύσει τον αλγόριθμο. Οι εικόνες που παρουσιάστηκαν στον αλγόριθμο με υψηλή αντίθεση άνοιξαν τον δρόμο στον αλγόριθμο να δει λεπτομέρειες που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι. Ο αλγόριθμος κάνει τις προβλέψεις του συγκρίνοντας τις εικόνες που είναι αποθηκευμένες στη μνήμη με τις εικόνες που του παρουσιάζονται.

Οι προβλέψεις του αλγορίθμου ήταν πιο ακριβείς από τις προβλέψεις των γιατρών σε κάθε δοκιμή που πραγματοποιήθηκε. Επιπλέον, οι δοκιμές με διαφορετικό καρδιακό ιστορικό και διαφορετικά δεδομένα απεικόνισης μεμονωμένων ομάδων ασθενών από 60 κέντρα υγείας στις ΗΠΑ έδωσαν επίσης εξαιρετικά ακριβή αποτελέσματα. Ο νέος αλγόριθμος έχει γίνει ένα από τα σημαντικότερα βήματα στο ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στην υγειονομική περίθαλψη.

Tags
Back to top button