Το ίδρυμα εντόπισε επίσης εικόνες παιδιών ηθοποιών οι οποίες είχαν μετατραπεί έτσι ώστε να φαίνονται σεξουαλικές. Εκατοντάδες εικόνες πραγματικών θυμάτων παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης κυκλοφορούν στο σκοτεινό Διαδίκτυο οι οποίες έχουν δημιουργηθεί με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με την .
Στην τελευταία του έκθεση, το IWF προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τον αυξανόμενο κίνδυνο καθώς οι παιδόφιλοι χρησιμοποιούν συστήματα τεχνητής νοημοσύνης που μπορούν να δημιουργήσουν εικόνες από γραπτές εντολές. Από τότε που αυτά τα ισχυρά συστήματα δημιουργίας εικόνων εισήλθαν στο δημόσιο τομέα, οι ερευνητές έχουν προειδοποιήσει ότι έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν καταχρηστικά για τη δημιουργία παράνομων εικόνων.
Η έκθεση του IWF περιγράφει λεπτομερώς πώς οι ερευνητές πέρασαν έναν μήνα καταγράφοντας εικόνες τεχνητής νοημοσύνης σε έναν μόνο ιστότοπο του σκοτεινού Διαδικτύου για την παιδική κακοποίηση και εντόπισαν σχεδόν 3.000 συνθετικές εικόνες που θα ήταν παράνομες σύμφωνα με τη νομοθεσία του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι αναλυτές δήλωσαν ότι υπάρχει μια νέα τάση όπου παιδόφιλοι παίρνουν μεμονωμένες φωτογραφίες γνωστών θυμάτων παιδικής κακοποίησης και αναπαράγουν πολλές περισσότερες με διαφορετικά σεξουαλικά θέματα.
Ένας φάκελος που εντόπισαν οι ερευνητές περιείχε 501 εικόνες ενός πραγματικού θύματος το οποίο ήταν περίπου 9 ετών όταν υπέστη σεξουαλική κακοποίηση. Στον φάκελο υπήρχε επίσης ένα αρχείο με ένα λεπτομερώς ρυθμισμένο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης για να μπορούν και άλλοι να δημιουργήσουν περισσότερες εικόνες του θύματος. Το IWF αναφέρει ότι ορισμένες από τις εικόνες, συμπεριλαμβανομένων των εικόνων διασημοτήτων ως παιδιά, είναι εξαιρετικά ρεαλιστικές και ένα μη-εκπαιδευμένο μάτι δεν μπορεί να τις ξεχωρίσει από τις πραγματικές.
Στην πρώτη συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Τεχνητή Νοημοσύνη ο Μητσοτάκης
Οι αναλυτές είδαν εικόνες κυρίως τραγουδιστριών και ηθοποιών του κινηματογράφου οι οποίες είχαν μετατραπεί σε παιδιά με τη χρήση του ειδικού λογισμικού. Η έκθεση δεν προσδιόρισε ποιες διασημότητες είχαν στοχοποιηθεί.
Μέσα σε ένα μήνα, το IWF διερεύνησε 11.108 εικόνες τεχνητής νοημοσύνης που είχαν διαμοιραστεί σε ένα φόρουμ παιδικής κακοποίησης στο σκοτεινό Διαδίκτυο.
– Από αυτές, οι 2.978 επιβεβαιώθηκαν ως εικόνες που παραβιάζουν τη νομοθεσία του Ηνωμένου Βασιλείου – που σημαίνει ότι απεικόνιζαν πραγματικά θύματα παιδικής κακοποίησης.
– Περισσότερες από τις μισές (1.372) από αυτές τις εικόνες απεικόνιζαν παιδιά 7-10 ετών.
– Επιπλέον, 143 εικόνες απεικόνιζαν παιδιά ηλικίας 3-6 ετών, ενώ δύο εικόνες απεικόνιζαν μωρά κάτω των δύο ετών.
«Οι χειρότεροι εφιάλτες μας έγιναν πραγματικότητα», δήλωσε η Σούζι Χάργκριβς, διευθύνουσα σύμβουλος του IWF. «Νωρίτερα μέσα στη χρονιά προειδοποιήσαμε πως η AI απεικόνιση σύντομα δε θα ξεχωρίζει από τις πραγματικές εικόνες παιδιών που υποφέρουν από παιδική κακοποίηση και πως θα αρχίσουμε να βλέπουμε τέτοιες εικόνες σε πολύ μεγαλύτερους αριθμούς. Τώρα ξεπεράσαμε αυτό το σημείο», κατέληξε.