Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Τα βρίσκουν σκούρα οι Ισραηλινοί στον Λίβανο-Η Χεζμπολάχ μιλά για 70 νεκρούς-600 τραυματίες και 28 κατεστραμμένα Merkava

Σκούρα τα πράγματα για την ισραηλινή εισβολή στο Νότιο Λίβανο, παρά την τεράστια αεροπορική υπεροχή του Ισραήλ.

Η τρομοκρατική οργάνωση της Χεζμπολάχ ανακοίνωσε  ότι “διεξήγαγε δεκάδες επιχειρήσεις την Τρίτη, στοχεύοντας ισραηλινές δυνάμεις και ισραηλινές στρατιωτικές τοποθεσίες βαθιά στα κατεχόμενα εδάφη.

“Αυτές οι επιχειρήσεις έρχονται για την υπεράσπιση του Λιβάνου, καθώς και για την υποστήριξη του παλαιστινιακού λαού και της αντίστασής του και ως απάντηση στα ισραηλινά εγκλήματα κατά των αμάχων”,

Η ισραηλινή στρατιωτική διοίκηση ανακοίνωσε τον θάνατο δύο από τους στρατιώτες της ως αποτέλεσμα συγκρούσεων κοντά στα σύνορα Λιβάνου και Ισραήλ.

Ένας στρατιώτης από το 508ο Τάγμα της 7338 Εφεδρικής Ταξιαρχίας Πυροβολικού της 91ης Μεραρχίας σκοτώθηκε κοντά στο Νεοτ Μορντεχάι, λόγω ρουκετών που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο.

Τρεις άλλοι έφεδροι από το ίδιο τάγμα τραυματίστηκαν σοβαρά ως αποτέλεσμα ρουκετών που έπληξαν την περιοχή δράσης τους.

Σε άλλη μάχη, ο υποδιοικητής του 9308 τάγματος, που υπάγεται στην 228η εφεδρική ταξιαρχία πεζικού της 146ης Μεραρχίας, Ταγματάρχης Aviram Hariv, σκοτώθηκε στο νότιο Λίβανο.

Σε παρόμοιο πλαίσιο, ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το Ιατρικό Κέντρο Ziv στη Σαφάντ, που βρίσκεται στη βόρεια κατεχόμενη Παλαιστίνη, δέχθηκε 14 τραυματίες Ισραηλινούς στρατιώτες μόνο την Τρίτη.

Καταρρίφθηκε το 4ο UAV Hermes και καταστράφηκαν 5 Merkava σε μια μέρα

Μεταξύ των 36 επιχειρήσεων που ανακοινώθηκαν από τη Στρατιωτική Μονάδα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Χεζμπολάχ, η οργάνωση ανακοίνωσε ότι οι μονάδες αεράμυνας κατέρριψαν ένα ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Hermes 450 πάνω από την πόλη Jibchit, στις 5:40 μ.μ. (τοπική ώρα), προσθέτοντας ότι το UAV ήταν ορατό, αναφέρει .

Την ίδια ώρα, οι μονάδες αεράμυνας της Χεζμπολάχ εκτόξευσαν πύραυλο εδάφους-αέρος σε άλλο Hermes 450, πετώντας αυτή τη φορά πάνω από την περιοχή al-Iqlim, αναγκάζοντάς την να αποχωρήσει από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου.

Συνολικά, η αεράμυνα της Χεζμπολάχ έχει καταρρίψει τέσσερα ισραηλινά drones τύπου Hermes, συμπεριλαμβανομένου του προηγμένου UAV Hermes 900, στις 15 Οκτωβρίου 2024.

Η Χεζμπολάχ εξέδωσε επίσης τέσσερις ανακοινώσεις την Τρίτη, με λεπτομέρειες για την καταστροφή έξι ισραηλινών αρμάτων μάχης Merkava κοντά στα σύνορα.

Πέντε από τα άρματα μάχης καταστράφηκαν από τους αντιαρματικούς κατευθυνόμενους πυραύλους (ATGM) της Χεζμπολάχ, συμπεριλαμβανομένου ενός που καταστράφηκε στο συνοριακό χωριό Rub al-Thalathin τη Δευτέρα.
Ένα άλλο άρμα μάχης καταστράφηκε από μαχητές της Χεζμπολάχ μεταξύ Ρουμπ αλ-Θαλάθιν και αλ-Τάιμπεχ την Τρίτη.

Τα υπόλοιπα ισραηλινά άρματα μάχης καταστράφηκαν στα περίχωρα της Odeissah και του al-Taybe, καθώς και στο Misgav Am.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι έχει καταστρέψει συνολικά 28 ισραηλινά άρματα μάχης Merkava από την έναρξη της χερσαίας επίθεσης στο νότιο Λίβανο.

Μαχητές της Χεζμπολάχ κατέστρεψαν δύο ισραηλινά άρματα μάχης Merkava κοντά στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου νωρίς την Πέμπτη, σύμφωνα με τοπικές αναφορές.

Λιβανέζικο τηλεοπτικό κανάλι είπε ότι αντιαρματικά συστήματα δέχθηκαν αντιαρματικούς πυραύλους σε δύο ξεχωριστά περιστατικά εν μέσω συγκρούσεων γύρω από την περιοχή του λόφου al-Labbuneh, με αποτέλεσμα το όχημα να πάρει φωτιά.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι τα μέλη του πληρώματος του άρματος μάχης σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν.

Ένα δεύτερο χτύπημα σημειώθηκε στις 2:50 τα ξημερώματα, όταν ένα ισραηλινό Merkava έγινε στόχος με αντιαρματικό πύραυλο, πυρπολώντας το.

Το πλήρωμα του άρματος μάχης κ σκοτώθηκε και τραυματίστηκε επίσης.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι έχει καταστρέψει συνολικά 28 ισραηλινά άρματα μάχης Merkava από την έναρξη της χερσαίας επίθεσης στο νότιο Λίβανο.

Τα ισραηλινά άρματα μάχης Merkava, τα οποία συνήθως μεταφέρουν τέσσερα μέλη, είναι εξοπλισμένα με συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας «Trophy» που εξουδετερώνουν τα αντιαρματικά βλήματα.

Σύμφωνα με Είναι πλέον πάνω από 22 ημέρες από τότε που οι ισραηλινοί μπήκαν στο Λίβανο και ακόμα τα πρώτα χωριά κοντά στα σύνορα δεν έχουν εκκαθαριστεί από την Χεζμπολάχ.

Μια Χεζμπολάχ που έφτασε στο σημείο να προσπαθήσει να χτυπήσει την ναυτική βάση του Ισραήλ στη Χάιφα και να απειλήσει πως θα πάρει ομήρους.

Ο πόλεμος στο πραγματικό πεδίο της μάχης αποδεικνύει την αξία όλων των οπλικών συστημάτων, και πάντα κρύβει παγίδες και πολλές εκπλήξεις. 

  

Tags
Back to top button