Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Τα βλέμματα της παγκόσμιας κοινότητας στο Χονγκ Κονγκ – Μαζικές διαδηλώσεις

Πλήθη φοιτητών, εργαζομένων, ανθρώπων κάθε ηλικίας, κατέκλυσαν το κεντρικό Χονγκ Κονγκ για δεύτερο διαδοχική Κυριακή, χθες, ζητώντας την πλήρη απόσυρση του νομοσχεδίου για τις εκδόσεις υπόπτων στην Κίνα και την παραίτηση της Κάρι Λαμ, η οποία παλεύει να παραμείνει στην εξουσία. Σύμφωνα με τους οργανωτές η συμμετοχή πλησίασε τα 2 εκατομμύρια και εάν ο αριθμός επιβεβαιωθεί θα πρόκειται για τις πιο μαζικές διαδηλώσεις στην ιστορία του Χονγκ Κονγκ και για ένα ηχηρότατο μήνυμα προς το Πεκίνο. 

Η μαζική συμμετοχή ήρθε παρά την απόφαση της Λαμ να αναστείλει την κατάθεση του νομοσχεδίου, προκειμένου όπως είπε να υπάρξει δημόσια διαβούλευση και να γίνουν βελτιώσεις. Μάλιστα για πρώτη φορά από τότε, που ξέσπασαν οι αντιδράσεις, η Λαμ χθες ζήτησε συγγνώμη για τους χειρισμούς της. Ωστόσο οι διαδηλωτές θεωρούν ότι η συγγνώμη ήρθε πολύ αργά και πως η πρόθεση για αλλαγές στο νομοσχέδιο δεν είναι αρκετή.

Εν τω μεταξύ, ο Τζόσουα Γουόνγκ, ηγέτης των φοιτητών, ο οποίος έγινε το πρόσωπο του «Κινήματος της Ομπρέλας», των διαδηλώσεων για τη δημοκρατία πριν από πέντε χρόνια, αφέθηκε ελεύθερος σήμερα, Δευτέρα. Είχε σταλεί πίσω στη φυλακή τον Μάιο, όταν έχασε ύφεση, που είχε ασκήσει στην καταδίκη του για το ρόλο του στις διαδηλώσεις του 2014.

Οι διαδηλωτές τονίζουν ότι οι ημέρες της Λαμ στην εξουσία είναι μετρημένες. Αρκετοί εξ αυτών μάλιστα συγκρίνουν τη Λμα με τον Τανγκ Τσι-χουά, ο πρώτος ηγέτης του Χονγκ Κονγκ, αφότου η περιοχή πέρασε στην Κίνα το 1997, ο οποίος και αναγκάστηκε σε παραίτηση επίσης από μαζικές διαδηλώσεις. Είχε επιχειρήσει να προωθήσει ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για την εθνική ασφάλεια, το οποίο όπως ακριβώς και το νομοσχέδιο για τις εκδόσεις υπόπτων της Λαμ, έχει πυροδοτήσει φόβους για περιορισμό των ελευθεριών από το Πεκίνο.

Ωστόσο όπως σχολιάζουν αναλυτές στο Bloomberg υπάρχει ένα πρόβλημα. Κανείς δεν μπορεί να πει ποιος θα μπορούσε να την διαδέχθει. Σε κάθε περίπτωση πάντως οι εξελίξεις συνιστούν έναν παράγοντα πίεσης στο Πεκίνο σε μία περίοδο κατά την οποία ο Σι Τζινπίγνκ έχει εμπλακεί σε μία κλιμακούμενη εμπορική αντιπαράθεση με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Tags
Back to top button