Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τα πανεπιστήμια μας δεν ανήκουν στους μπάχαλους»-Ο Γεωργιάδης μιλά για την επέμβαση της ΕΛΑΣ στο ΕΜΠ (Βίντεο)

Χθες Παρασκευή, προκλήθηκε αναστάτωση στην εκδήλωση για την «Βραδιά του Ερευνητή», στο Πολυτεχνείο καθώς στο χώρο εμφανίστηκε ομάδα νεαρών, φωνάζοντας συνθήματα και πετώντας τρικάκια.

Στο Πολυτεχνείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. μπήκαν μέσα στο χώρο της εκδήλωσης και προχώρησαν σε προσαγωγές 22 ατόμων.

Ανάρτηση για το συμβάν έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Χ ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος έγραψε μεταξύ άλλων πως ο «Πρύτανης του ΕΜΠ κ. Χατζηγεωργίου χθες μπήκε στην ιστορία», καθώς όπως σημείωσε δεν φοβήθηκε και είπε στα άτομα που επιχείρησαν να διακόψουν την εκδήλωση ότι «το ίδρυμα δεν σας ανήκει».

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη:


«Ο Πρύτανης του ΕΜΠ κ. Χατζηγεωργίου χθες μπήκε στην ιστορία. Στο Ίδρυμα, στην αίθουσα Τελετών, είχαν διοργανώσει μία μεγάλη εκδήλωση για ''την βραδιά του ερευνητή''. Καθηγητές καλεσμένοι από το εξωτερικό, ερευνητές κλπ. Ως συνήθως μία ομάδα της Άκρας Αριστεράς (η γνωστή συμμορία της μιζέριας) εμφανίστηκε εκεί με πανό και φωνές και τραμπουκισμούς για να διακόψει την εκδήλωση και να διαμαρτυρηθεί για όσα διαμαρτύρονται συνήθως αυτοί (από την Παλαιστίνη έως τις αμοιβές κλπ). Ο κ. Πρύτανης όχι μόνον δεν φοβήθηκε αλλά τους είπε κατάμουτρα: ''το Ίδρυμα αυτό ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ''.

Επιτέλους κάποιος είπε το αυτονόητο. Στους μπάχαλους, ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ τα Πανεπιστήμιά μας, στους μονίμως διαμαρτυρομένους ΔΕΝ ΑΚΗΚΟΥΝ τα Νοσοκομεία μας και γενικά οι ελάχιστοι κάθε φορά διαμαρτυρόμενοι δεν έχουν περισσότερα δικαιώματα ιδιοκτησίας από την υπόλοιπη σιωπηλή μεν πλειοψηφία δε! Το θάρρος του παράδειγμα για όλους μας.

Μετά κάλεσαν την ΕΛΑΣ η οποία και παρά τις διαμαρτυρίες και τις φωνές τους, τους έβγαλαν έξω για να συνεχιστεί η εκδήλωση και να αποδειχθεί ότι όταν υπάρχει αντίδραση η «γενναιότητά τους» πάει περίπατο. Δείτε όλο το περιστατικό από το ΑΠΕ https://youtu.be/tcDChFHG62I και ένα επιπλέον βίντεο από άλλη κάμερα για να δείτε με τα μάτια σας πώς όλα πήγαν μία χαρά και η Αστυνομία απομάκρυνε και εύκολα αυτούς που καταστρέφουν το Πολυτεχνείο μας τόσα χρόνια ανενόχλητοι».

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας


«Απογευματινές ώρες σήμερα, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024, θα λάμβανε χώρα η προγραμματισμένη εκδήλωση «Βραδιά του ερευνητή» στο κτίριο Αβέρωφ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στο κέντρο της Αθήνας, με επίτιμους προσκεκλημένους και ελεύθερη για είσοδο σε διδακτικό προσωπικό και σπουδαστές.

Από την Ελληνική Αστυνομία, με σκοπό τη διασφάλιση της διεξαγωγής της εν λόγω εκδήλωσης, ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα τάξης και ασφάλειας, εξωτερικά-περιμετρικά του κτιρίου.

Λίγο μετά την έναρξη της εκδήλωσης, άτομα εισήλθαν εντός του κτιρίου και επιτέθηκαν φραστικά αλλά και ρίπτοντας αντικείμενα κατά των προσκεκλημένων, με αποτέλεσμα οι πρυτανικές Αρχές να ενημερώσουν την Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να παρέμβει.

Άμεσα δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας εισήλθαν εντός του χώρου και απομάκρυναν με ασφάλεια τους προσκεκλημένους, ενώ έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 22 προσαγωγές. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής».

Tags
Back to top button