Ο αστικός μύθος θέλει μία σκοτεινή γυναικεία φιγούρα να εμφανίζεται και να ακούγονται μελωδίες από πιάνο στην οικία Μπαχάουερ.
Η Τζίνα Μπαχάουερ ήταν Ελληνίδα κλασική πιανίστρια διεθνούς φήμης.
Γεννημμένη στις 21 Μαΐου το 1913 στην Αθήνα από πατέρα Αυστριακό και μητέρα Ιταλίδα, η Τζίνα Μπαχάουρερ. Έδωσε το πρώτο τη ρεσιτάλ σε ηλικία 8 ετών. Οι πρώτες της μουσικές σπουδές έγιναν στην Αθήνα όπου και έλαβε τις πρώτες της τιμητικές διακρίσεις.
Το 1929 και σε ηλικία 16 ετών αναχώρησε για το Παρίσι για την ολοκλήρωση των σπουδών της. Το πρώτο της κοντσέρτο με ορχήστρα έγινε το 1932 σε ηλικία 19 ετών.
Ολοκληρώνοντας εκεί έναν κύκλο σπουδών, ταξίδεψε στο Λονδίνο ως μαθητευόμενη του Σεργκέι Ραχμάνινοφ. Από το 1935 και εξής η Μπαχάουερ τράβηξε τον δικό της δρόμο στη μουσική.
Από το 1930 ήταν μόνιμη κάτοικος Αιγύπτου με τον πρώτο της σύζυγο, επιχειρηματία Ιωάννη Χριστοδούλου.
Μετά τον αιφνίδιο θάνατό του το 1950, δεύτερος σύζυγος της έγινε ο βρετανός διευθυντής ορχήστρας Άλεκ Σέρμαν. Παιδιά δεν απέκτησε.
Έδωσε εκατοντάδες κοντσέρτα - ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται και 630 για τα συμμαχικά στρατεύματα στη Μέση Ανατολή κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Το σπίτι της, στο Χαλάνδρι ήταν η βάση της, η εστία της όταν βρισκόταν στην Ελλάδα, ήταν πάντα ανοιχτό στους νέους.
Σήμερα, το σπίτι είναι σε πολύ κακή κατάσταση, παρότι η ίδια το είχε κληροδοτήσει στο Ωδείον Αθηνών και ήθελε να είναι πάντα ένα κέντρο για τη μουσική εκπαίδευση.
Η σπασμένη μπαλκονόπορτα είναι η μόνη δίοδος στο εσωτερικό καθώς όλο το υπόλοιπο σπίτι είναι σφραγισμένο.
Ο αστικός μύθος θέλει μία σκοτεινή γυναικεία φιγούρα να εμφανίζεται και να ακούγονται μελωδίες από πιάνο στην οικία Μπαχάουερ.