Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Τα ευρωπαϊκά κόμματα λένε όχι για τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ε.Ε

Επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Ένωση με την οποία ζητούν να απορριφθεί ο διορισμός του Τέντ Μάλοχ στη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην ΕΕ, απέστειλαν οι επικεφαλής των βασικών πολιτικών κομμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στην επιστολή τους προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, οι συντηρητικοί, οι σοσιαλιστές και οι φιλελεύθεροι περιγράφουν τον Μάλοχ ως επιθετικό και κακόβουλο. Ο επιχειρηματίας και ακαδημαϊκός, ο οποίος είχε στηρίξει το Brexit και ο οποίος φέρεται αποτελεί την επιλογή του Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην ΕΕ, έχει δείξει πολλές φορές ότι δεν είναι «φαν» των Βρυξελλών, ενώ έχει μιλήσει και για διάσπαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο BBC, ερωτηθείς γιατί θέλει να είναι ο πρέσβης των ΗΠΑ στην ΕΕ, είχε πει: «είχα σε προηγούμενη καριέρα διπλωματική θέση όπου βοήθησα να πέσει η Σοβιετική Ένωση. Άρα ίσως υπάρχει άλλη μια ένωση που χρειάζεται να δαμαστεί λίγο». Είχε επίσης πει στη συνέντευξη αυτή πως δεν αρέσει στον κ. Τραμπ η ιδέα της Ευρωπαϊκής ενοποίησης, την οποία περιέγραψε ως υπερεθνική και μη εκλεγμένη, ενώ εκτίμησε πως το ευρώ σύντομα θα καταρρεύσει.

Στην επιστολή τους, οι Μάνφρεντ Βέμπερ (ΕΛΚ) και Γκι Φερχόφσταντ (Φιλελεύθεροι) κατηγορούν τον κ. Μάλοχ για «εξωφρενική κακοβουλία» προς «τις αξίες που καθορίζουν» την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αναφέρουν πως οι δηλώσεις του κ. Μάλοχ για τη διάλυση της ΕΕ «αποκαλύπτουν εξωφρενική κακοβουλία αναφορικά με τις αξίες που καθορίζουν αυτή την Ευρωπαϊκή Ένωση και, αν εκφραστούν από επίσημο εκπρόσωπο των ΗΠΑ, θα μπορούσαν δυνητικά να υπονομεύσουν σοβαρά τη διατλαντική σχέση που, τα τελευταία 70 χρόνια, έχει συμβάλει ουσιαστικά στην ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία της ηπείρου μας».

«Είμαστε πεπεισμένοι πως άτομα που βλέπουν ως αποστολή τους τη δημιουργία εμποδίων ή τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν θα πρέπει να διαπιστεύονται ως επίσημοι αντιπρόσωποι στην ΕΕ». Σε ξεχωριστή του επιστολή, ο Τζιάνι Πιτέλα (Σοσιαλδημοκράτες) γράφει: «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η αγνόηση αυτής της απαράδεκτης στάσης θα υπονομεύσει τη μελλοντική μας σχέση με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και θα μπορούσε δυνητικά να συμβάλει στη διάδοση του λαϊκισμού και του ευρωσκεπτικισμού στην Ευρώπη».

Tags
Back to top button