Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σύσκεψη στο υπ. Εθνικής Άμυνας: Σε ετοιμότητα τρία C-130 για τον απεγκλωβισμό Ελλήνων πολιτών από τον Λίβανο

Ζητήματα που σχετίζονται με τις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή εξετάστηκαν στη διάρκεια σύσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπό τον Υπουργό Νίκο Δένδια, με τη συμμετοχή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Δημήτριου Χούπη, του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Γεώργιου Κωστίδη, του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτέραρχου (Ι) Δημοσθένη Γρηγοριάδη και του Υπαρχηγού ΓΕΝ Υποναύαρχου Γεώργιου Φλώρου ΠΝ (ως εκπροσώπου του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Δημήτριου - Ελευθέριου Κατάρα ΠΝ λόγω απουσίας του για υπηρεσιακούς λόγους).
 

Στην πρώτη χερσαία μάχη στο Λίβανο η Χεζμπολάχ απώθησε το Ισραηλινό πεζικό-Τρομερή απειλή από Ιρανό Στρατηγό


Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε ενόψει της συνεδρίασης το απόγευμα του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μεταξύ άλλων, εξετάστηκε η συνδρομή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην επιχείρηση απεγκλωβισμού Κυπρίων πολιτών από τον Λίβανο. Ήδη, βρίσκεται σε ετοιμότητα μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας για τη διεξαγωγή επιχείρησης απεγκλωβισμού Κυπρίων πολιτών από τη συγκεκριμένη χώρα, σε συνέχεια της χθεσινής τηλεφωνικής επικοινωνίας του κ. Δένδια με τον ομόλογό του της Κυπριακής Δημοκρατίας Βασίλη Πάλμα. Ο χρόνος της αποστολής θα καθοριστεί από την κυπριακή πλευρά.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε επίσης το ενδεχόμενο συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων σε επιχείρηση απεγκλωβισμού Ελλήνων πολιτών από τον Λίβανο, εφόσον χρειαστεί και αποφασίστηκε να βρίσκονται σε ετοιμότητα δύο επιπλέον μεταγωγικά αεροσκάφη C-130.

Για τον ίδιο λόγο δόθηκε εντολή από την αρμόδια ηγεσία να τεθούν σε ετοιμότητα Μονάδες Επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού, μεταξύ των οποίων Μονάδες Επιφανείας με δυνατότητα μεταφοράς πολιτών (σ.σ. αρματαγωγά).

Εξετάσθηκε τέλος το ζήτημα της εφαρμογής των επιχειρησιακών σχεδίων συνδρομής στον απεγκλωβισμό Ελλήνων πολιτών από την ευρύτερη περιοχή με κάθε διαθέσιμο μέσο, εάν αυτό καταστεί αναγκαίο.

Κατά πληροφορίες, στον Λίβανο βρίσκονται 3.500 κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων και 1.000 συνδεόμενα μέλη, ενώ μέχρι χθες δεν υπήρχαν αιτήματα επαναπατρισμού.

 

Tags
Back to top button