Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σύμμαχοι ξανά: Η Γερμανία κάνει μερική άσρση του εμπάργκου οπλων και εξοπλίζει το Ναυτικό της Τουρκίας - Ανοίγει ο δρόμος για τα Eurofighter;

Ενώ η διαμάχη για τα πολεμικά αεροσκάφη Eurofighter που θέλει να αγοράσει η Τουρκία επανέφερε στην ημερήσια διάταξη το κρυφό εμπάργκο εξαγωγής όπλων της Γερμανίας κατά της Τουρκίας, το γερμανικό περιοδικό Spiegel αναφέρει  ότι η κυβέρνηση συνασπισμού  αποτελούμενη από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), τους Πράσινους και το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα, επέτρεψε την εξαγωγή κατευθυνόμενων πυραύλων και τορπιλών για το τουρκικό ναυτικό.

Ενώ πηγές ασφαλείας ανέφεραν ότι ο ισχυρισμός ήταν «ακόμη φήμη», η εν λόγω είδηση ​​ανέφερε ότι το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Ασφαλείας αποφάσισε να εγκρίνει την πώληση του πακέτου αξίας 336 εκατομμυρίων ευρώ στη σύμμαχο στο ΝΑΤΟ Τουρκία.

Στο πακέτο 100 πύραυλοι για το Τουρκικό Ναυτικό

Το δημοσίευμα γίνεται πρωτοσέλιδο σήμερα στην Τουρκική εφημερίδα Milliyet, η οποία αναφέρει ότι μεταξύ των όπλων που επιτρέπεται να εξαχθούν, είναι 100 κατευθυνόμενοι πύραυλοι που παράγονται από την εταιρεία MBDA για το τουρκικό ναυτικό και 28 τορπίλες τύπου SeaHake της εταιρείας ThyssenKrupp.

Στον κατάλογο που απέστειλε το Υπουργείο Οικονομίας στην Ομοσπονδιακή Βουλή, δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα το οικονομικό εύρος των εν λόγω όπλων, αλλά αναφερόταν ότι η τιμή των πυραύλων ήταν περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ και η τιμή των τορπιλών ήταν 156 εκατομμύρια ευρώ.

Η είδηση ​​ανέφερε επίσης ότι επετράπη σε διάφορες κοινοπραξίες, μεταξύ των οποίων και γερμανικές εταιρείες όπλων, να παρέχουν πακέτα υλικών για τον εκσυγχρονισμό τουρκικών υποβρυχίων τύπου U209 και ο προϋπολογισμός τους ήταν 79 εκατομμύρια ευρώ. Σημειώθηκε ότι η γερμανική κυβέρνηση ενέκρινε επίσης την παράδοση εξαρτημάτων κινητήρα αξίας 1,9 εκατ. ευρώ για τουρκικές κορβέτες και φρεγάτες.

Πράσινο φως για το Eurofighter;

Ενώ η προμήθεια από την Τουρκία 40 μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter Typhoon επετράπη από τα μέλη της κοινοπραξίας Eurofighter, Αγγλία, Ιταλία και Ισπανία, η πώληση δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη επειδή μόνο η Γερμανία είναι αντίθετη.

Εκτιμάται ότι η αλλαγή της στάσης της Γερμανίας μπορεί σύντομα να οδηγήσει σε πράσινο φως για την προμήθεια Eurofighter Typhoon της Τουρκίας. Εκτός από την αμυντική βιομηχανία, η Γερμανία επιβάλλει επίσης ένα συγκαλυμμένο εμπάργκο στην Τουρκία σε ορισμένους τομείς, ιδίως στον τομέα της ενέργειας. Το τελευταίο παράδειγμα αυτού ήταν ότι τα εξαρτήματα που θα χρησιμοποιηθούν στην εγκατάσταση του πυρηνικού σταθμού Akkuyu κρατήθηκαν στο τελωνείο για ένα χρόνο, παρόλο που κατασκευάστηκαν από τη γερμανική εταιρεία τον περασμένο Ιούλιο.

Tags
Back to top button