Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Στρατηγός Τζέιμς Μάτις: «Ο Πούτιν προσπαθεί να διχάσει το ΝΑΤΟ»

Ο πρόεδρος της Ρωσίας V. Putin «προσπαθεί να διχάσει» την ατλαντική συμμαχία, έκρινε σήμερα ενώπιον της αμερικανικής Γερουσίας ο James Mattis , ο στρατηγός ε.α. των Πεζοναυτών τον οποίο επέλεξε ο εκλεγμένος πρόεδρος τωνΗΠΑ Donald Trump ως επόμενο υπουργός Άμυνας της χώρας.

Ο μέλλων επικεφαλής του Πενταγώνου, κατά την ακρόαση στη Γερουσία για την έγκριση του διορισμού του, υποστήριξε επίσης ότι η Κίνα «καταστρέφει την εμπιστοσύνη» στις σχέσεις της με τους γείτονές της.

Όσον αφορά τη Ρωσία ο στρατηγός ε.α. James Mattis πρόβαλε την ανάγκη κατά τον ίδιο να υιοθετηθεί μια σθεναρή στάση, προσπαθώντας να καθησυχάσει τους Ρεπουμπλικάνους, που ανησυχούν για το πώς ο εκλεγμένος πρόεδρος θα αντιμετωπίσει τον ένοικο του Κρεμλίνου.

Ο πρώην στρατιωτικός «υποστηρίζει τη βούληση» του Donald Trump να ξαναρχίσει διάλογος, όμως ταυτόχρονα υπογράμμισε πως η Ρωσία «επέλεξε να είναι στρατηγικός αντίπαλος των ΗΠΑ πρέπει να «είναι ικανές να αντιμετωπίσουν» τη Μόσχα σε κάθε περίπτωση, και να «αμυνθούν εάν τα συμφέροντά τους απειληθούν», εξήγησε ο James Mattis , διαβάζοντας από τις γραπτές απαντήσεις στις ερωτήσεις που του έθεταν οι γερουσιαστές.

Εξάλλου ο στρατηγός ε.α. επαίνεσε θερμά στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, αντίθετα με τον εκλεγμένο πρόεδρο, ο οποίος εξέφρασε για άλλη μια φορά χθες την οργή του για τον τρόπο που ενεργούν μετά τις διαρροές για τις ρωσικές παρεμβάσεις στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές και την πιθανή ύπαρξη επιβαρυντικών στοιχείων για τον ίδιο στην κατοχή των ρωσικών αρχών.

«Όλα τα χρόνια που υπηρέτησα στον στρατό είχα μια στενή σχέση» με τις υπηρεσίες πληροφοριών, εξήγησε ο James Mattis ενώπιον των γερουσιαστών, προσθέτοντας ότι «μπορούσα να εκτιμήσω την αποτελεσματικότητά τους, ενίοτε καθημερινά».

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην κοινότητα των πληροφοριών» των ΗΠΑ, επέμεινε ο στρατηγός.

Αναφερόμενος στην Κίνα και τις κινήσεις της στη Νότια Σινική Θάλασσα, ο James Mattis είπε ότι πρέπει να επιδιώκεται «η συνεργασία με την Κίνα όποτε είναι δυνατόν» αλλά επίσης οι ΗΠΑ να είναι έτοιμες «να εναντιωθούν σε ανάρμοστες συμπεριφορές» του Πεκίνου ειδικά στην περίπτωση που η κινεζική ηγεσία «επιλέξει να δράσει κατά τρόπο που αντιτίθεται στα συμφέροντά μας».

Ο Rex Tillerson, τον οποίο ο Trump έχει επιλέξει για να αναλάβει επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εμφανίστηκε ακόμη πιο σκληρός από τον James Mattis χθες, ερωτηθείς κατά τη δική του ακρόαση στη Γερουσία για το ίδιο θέμα, όταν φάνηκε να προτείνει οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους να επιδιώξουν να αναγκάσουν την Κίνα να εγκαταλείψει τα τεχνητά νησιά της σε περιοχές η κυριαρχία επί των οποίων τελεί υπό αμφισβήτηση.

Tags
Back to top button