Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Στο υψηλότερο σημείο από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου οι εξαγωγές όπλων - Ποιες χώρες είναι στην κορυφή (φωτό)

Οι εισαγωγές και εξαγωγές των κυρίως οπλικών συστημάτων είναι στο υψηλότερο σημείο από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου ισχυρίζεται μελέτη του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών Ειρήνης στην Στοκχόλμη (SIRPI).

Οι μεταφορές κυρίως οπλικών συστημάτων - περιλαμβάνουν πυραύλους, μαχητικά αεροπλάνα, υποβρύχια και αντιαεροπορικά συστήματα- είναι στο υψηλότερο σημείο από το 1990 ως προς την χρηματική τους αξία, σύμφωνα με δημοσίευμα του euronews που επικαλείται το ινστιτούτο SIRPI.

Σύμφωνα με αυτή την αναφορά η αύξηση οφείλεται στην αυξανόμενη ζήτηση στη Μέση Ανατολή και την Ασία.

Η Κίνα αν και είναι από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς όπλων, μείωσε τις εισροές τα τελευταία χρόνια καθώς έχει βελτιώσει τις εγχώριες κατασκευές όπλων.

Σαν αποτέλεσμα έχει γίνει περισσότερο εξαγωγέας, προμηθεύοντας όπλα σε Αλγερία, Πακιστάν και Μπακλαντές, μεταξύ άλλων.

Το παγκόσμιο μερίδιό της ωστόσο ωχριά σε σύγκριση με εκείνο των ΗΠΑ και της Ρωσίας που ανέρχεται στο 33% και 23% αντίστοιχα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας κυρίως οπλικών συστημάτων στην Ευρώπη την περίοδο 2012-2016, παρά το ότι οι εισροές της μειώθηκαν κατά 22% με την προηγούμενη 5ετη περίοδο.

Η μείωση αυτή αντικατοπτρίζει μια γενική τάση στην Ευρώπη. Εισαγωγές κυρίως οπλικών συστημάτων μειώθηκαν κατά 36% την ίδια περίοδο, μερικώς λόγω των οικονομικών πιέσεων όπως για παράδειγμα σε Ελλάδα και Ισπανία.

ΠΗΓΗ: euronews

Tags
Back to top button