Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο αρχείο μπαίνει η υπόθεση των capital control – Οι εισαγγελείς έκριναν ότι δεν μπορούσαν να αποτραπούν

Στο αρχείο τέθηκε η δικογραφία που σχηματίστηκε για τον εντοπισμό ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών από τον έλεγχο της κίνησης κεφαλαίων που επιβλήθηκε τον Ιούνιο του 2015, μετά την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας για την υπόθεση.

Με απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, η οποία ήδη επικυρώθηκε και από την Εισαγγελία Εφετών, η υπόθεση τίθεται στο αρχείο, καθώς από την έρευνα που διενεργήθηκε δεν προέκυψαν στοιχεία για την τέλεση αξιόποινων πράξεων από το μέτρο που επιβλήθηκε, μία βδομάδα πριν την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015.

Η έρευνα της εισαγγελίας είχε ξεκινήσει με αφορμή προσφυγές δεκάδων πολιτών, οι οποίοι, αναφέροντας την σοβαρή οικονομική δυσπραγία στην οποία περιήλθαν λόγω του μέτρου, είτε στην προσωπική, είτε στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα, ζητούσαν να ερευνηθεί αν στην υπόθεση προκύπτουν αδικήματα σχετικά με το πολίτευμα, όπως αυτό της εσχάτης προδοσίας, αλλά και άλλα.

Αντικείμενο της έρευνας, στο πλαίσιο της οποίας οι εισαγγελείς έλαβαν πολλές καταθέσεις και συγκέντρωσαν πλήθος εγγράφων από κάθε αρμόδια υπηρεσία, ήταν αρχικά, να διακριβωθεί αν η απόφαση για επιβολή capital controls ελήφθη «εξ ανάγκης» ή αν κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποφευχθεί με άλλου είδους αντιμετώπιση. Αν από τα στοιχεία της δικογραφίας προέκυπτε ότι ο περιορισμός θα μπορούσε να έχει αποτραπεί, τότε οι εισαγγελείς θα προχωρούσαν σε ποινική αξιολόγηση και αποτίμηση της υπό διερεύνηση απόφασης, αποδίδοντας ευθύνες για την διάπραξη αδικημάτων σε ό,τι αφορά μη πολιτικά πρόσωπα ή εφαρμόζοντας το νόμο περί ευθύνης υπουργών

Tags
Back to top button