Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

State Department: Διάβημα στη Άγκυρα για τα επεισόδια εξω από το Λευκό Οίκο

Εμφανώς εκνευρισμένη η Αμερικανική κυβέρνηση εξέφρασε τις διαμαρτυρίες της στην Άγκυρα, μέσω του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όσον αφορά τα πρωτοφανή επεισόδια έξω από το Λευκό Οίκο, των οποίων οι πρωταγωνιστές δεν ήταν άλλοι από τους φρουρούς του Τούρκου προέδρου. Παράλληλα, η Μητροπολιτική Αστυνομία της Ουάσιγκτον έγινε γνωστό πως αναζητεί τα στοιχεία των εν λόγω δραστών, για την άμεση δίωξη τους.

 «Στηρίζουμε τα δικαιώματα των ανθρώπων για ελεύθερη έκφραση», ανέφερε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η οποία τονίζει ότι η Αμερική κατέστησε γνωστή την ανησυχία της στην Άγκυρα. Στην ουσία πρόκειται για αυστηρό διπλωματικό διάβημα, όπως μας τόνισε διπλωματική πηγή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, οι Αμερικανοί ζήτησαν από τους Τούρκους να δώσουν στοιχεία των αστυνομικών και των συνεργατών της τουρκικής πρεσβείας, που φαίνονται στα βίντεο να κτυπούν βάναυσα Κούρδους διαδηλωτές.

Με τίτλο: "Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν για τη βία έξω από τις διπλωματικές εγκαταστάσεις της Τουρκίας", η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει:

Μας ανησυχούν τα βίαια επεισόδια που αφορούν διαδηλωτές και τουρκικό προσωπικό ασφαλείας, την Τρίτη το βράδυ. Η βία δεν αποτελεί ποτέ κατάλληλη απάντηση στην ελευθερία του λόγου και στηρίζουμε τα δικαιώματα των ανθρώπων παντού για ελεύθερη έκφραση και ειρηνική διαμαρτυρία. Καταστήσαμε γνωστή την ανησυχία μας προς την τουρκική κυβέρνηση με τον πιο ισχυρό τρόπο.

Εξάλλου, η Μητροπολιτική Αστυνομία της Ουάσιγκτον εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Οι πράξεις που έγιναν έξω από την τουρκική πρεσβεία χθες στην Ουάσιγκτον αντιτίθενται στις αρχές και τι αξίες της πρώτης τροποποίησης του Συντάγματος, τις οποίες εργαζόμαστε ακούραστα για να προστατεύσουμε σε καθημερινή βάση. Η Μητροπολιτική Αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις και έχουμε πρόθεση να ασκήσουμε διώξεις εναντίον και των άλλων προσώπων που ενεπλάκησαν (στα επεισόδια). Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους εταίρους μας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και στη Μυστική Υπηρεσία για να εντοπίσουμε και να καταστήσουμε υπεύθυνους όσους ενεπλάκησαν στις χθεσινές συμπλοκές.

Tags
Back to top button